TÉMA

Mariánský most

Dopravní omezení kvůli opravě ústeckého Benešova mostu začnou nejspíš od listopadu

Ústí nad Labem se připravuje na uzavření mostu doktora Edvarda Beneše. Dopravní omezení kvůli generální opravě klíčové spojnice začnou nejspíš v listopadu. Tou dobou bude hotová provizorní lávka pro chodce, kam se převedou inženýrské sítě z mostní stavby. S přesným datem se ještě pracuje, opravená musí být Výstupní ulice a také křižovatka pod Větruší. Opatření počítají s preferencí vozidel MHD a integrovaného záchranného systému, oznámil po jednání pracovní skupiny hejtman Jan Schiller (ANO).
11. 6. 2024|

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Benešův most v Ústí nad Labem chátrá, je na něm omezená doprava

Jeden z klíčových mostů v Ústí nad Labem nezvládá nápor dopravy. Je osmdesát let starý a v době svého vzniku byl unikátem. Nyní ale ocelová konstrukce rezaví. Není vyloučené, že než dojde k opravě, bude se muset uzavřít.
3. 11. 2022|

Spor o cenu za most v Ústí nad Labem po více než dvaceti letech skončil. Soud schválil smír

Soudní spor o doplatku za stavbu Mariánského mostu v Ústí nad Labem po 23 letech končí. Okresní soud v Ústí nad Labem schválil smír, který mu předložily město a společnost Witkowitz VHM. ČT informaci poskytl mluvčí soudu Martin Chládek. Podle zákona není při schválení smíru možné podat odvolání. Rozhodnutí je proto konečné. Zastupitelstvo města v pondělí schválilo, že firmě zaplatí třicet milionů korun. Společnost Witkowitz VHM původně požadovala mnohem více.
15. 9. 2022|

Ústí nad Labem nebude za Mariánský most doplácet miliony. Města se zastal odvolací soud

Za Mariánský most v Ústí nad Labem nebude město doplácet miliony korun. Nejvyšší soud odmítl dovolání společnosti Witkowitz VHM, informovala v úterý na svém webu radnice. Vyjádření žalobce, který se proti rozsudku ústeckého krajského soudu odvolal, ČTK zjišťuje.
1. 3. 2022|