TÉMA

Mariánský most

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Benešův most v Ústí nad Labem chátrá, je na něm omezená doprava

Jeden z klíčových mostů v Ústí nad Labem nezvládá nápor dopravy. Je osmdesát let starý a v době svého vzniku byl unikátem. Nyní ale ocelová konstrukce rezaví. Není vyloučené, že než dojde k opravě, bude se muset uzavřít.
3. 11. 2022|

Spor o cenu za most v Ústí nad Labem po více než dvaceti letech skončil. Soud schválil smír

Soudní spor o doplatku za stavbu Mariánského mostu v Ústí nad Labem po 23 letech končí. Okresní soud v Ústí nad Labem schválil smír, který mu předložily město a společnost Witkowitz VHM. ČT informaci poskytl mluvčí soudu Martin Chládek. Podle zákona není při schválení smíru možné podat odvolání. Rozhodnutí je proto konečné. Zastupitelstvo města v pondělí schválilo, že firmě zaplatí třicet milionů korun. Společnost Witkowitz VHM původně požadovala mnohem více.
15. 9. 2022|

Ústí nad Labem nebude za Mariánský most doplácet miliony. Města se zastal odvolací soud

Za Mariánský most v Ústí nad Labem nebude město doplácet miliony korun. Nejvyšší soud odmítl dovolání společnosti Witkowitz VHM, informovala v úterý na svém webu radnice. Vyjádření žalobce, který se proti rozsudku ústeckého krajského soudu odvolal, ČTK zjišťuje.
1. 3. 2022|