TÉMA

Losování

V Pardubicích losovali startovací byty. Výhodu přinesou mladým rodinám i městu

V Pardubicích se ve čtvrtek losem rozhodovalo o přidělení městských startovacích bytů s výhodným nájemným pro mladé lidi a mladé rodiny. Ty tak získají bydlení, na které by jinak nedosáhly. Zájem byl velký, poptávka pětkrát převýšila nabídku. Výhodné je to však i pro město, protože od státu na nové obyvatele dostane víc peněz.
18. 4. 2024|

Nejvyšší soud se opět bude zabývat zmanipulovanými „losovačkami“

Jedenáct zmanipulovaných veřejných zakázek se škodou přes 33 milionů korun bude znovu řešit Nejvyšší soud. Odvolací pražský vrchní soud loni v říjnu odsoudil všech třináct osob k podmíněným trestům v rozmezí od jednoho roku do tří let, někteří dostali i milionové peněžité tresty nebo zákazy činnosti.
3. 3. 2023|

Covid ve světě: Slovenská očkovací loterie přinesla velkou výhru, Německo se chce nově řídit vytížeností nemocnic

Slovensku se zatím nepodařilo zastavit klesající zájem obyvatel o vakcínu proti nemoci covid-19 a země v očkování zaostává za EU. Nepomohla ani očkovací loterie, která v neděli přinesla velkou výhru. Německo se dočká novely protiinfekčního zákona. Již zřejmě nebude používat sedmidenní průměr případů covidu jako klíčový ukazatel při zavádění karanténních opatření, novým ukazatelem má být vytíženost nemocnic. Změnu navrhl ministr zdravotnictví Jens Spahn.
23. 8. 2021Aktualizováno23. 8. 2021, 16:46|