TÉMA

Letiště Karlovy Vary

Českobudějovické letiště zahajuje mezinárodní provoz. Menší aeroporty však bývají často ztrátové

Česko má už šesté letiště pro mezinárodní spoje, na kterém mohou přistávat velká letadla. Po Praze, Brnu, Ostravě, Karlových Varech a Pardubicích zahájilo provoz i letiště v Českých Budějovicích. Kraj i město do něj investovaly dvě miliardy korun. První let společnosti Smartwings odletěl do turecké Antalye. Od příštího týdne pak budou z Budějovic létat charterové lety do Řecka. Úkolem pro management teď bude zajistit vytížení letiště i pro zbytek roku, ostatní menší letiště v Česku jsou totiž dlouhodobě ztrátová.
2. 8. 2023Aktualizováno2. 8. 2023, 22:51|

Skoro celý Karlovarský kraj se ocitl bez elektřiny. Příčinou byla porucha na rozvodně Vítkov

Rozsáhlý výpadek dodávky elektřiny zasáhl v úterý ráno Karlovarský kraj. Nastal okolo 8:30 a týkal se prakticky celého regionu. Podle mluvčí ČEZ pro západní Čechy Soni Holingerové byla příčinou porucha vysokonapěťového rozvodu na rozvodně Vítkov u Sokolova. Výpadek trval asi půl hodiny a odběratelé by měli být postupně znovu připojeni.
6. 6. 2023Aktualizováno6. 6. 2023, 10:19|

Na české weby zaútočili ruští hackeři, oznámil Rakušan. Data uživatelů jsou v bezpečí

Ruští hackeři napadli systémy českých státních i soukromých institucí. Po jednání vlády o tom informoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), potvrdil dřívější zprávy Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost. Terčem útoku, k němuž se hlásí skupina Killnet, se stal portál veřejné správy, mobilní aplikace Českých drah nebo systémy některých letišť. Soukromá data uživatelů podle tuzemské vlády neunikla.
20. 4. 2022Aktualizováno20. 4. 2022, 17:28|