TÉMA

Letáky

Komiks Na nitkách připomíná protest bulharských studentů proti okupaci Československa

Eduard Genov, Alexandr Dimitrov a Valentin Radev – tři bulharští studenti, kteří protestovali proti vstupu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Méně známý příběh odporu připomíná komiks Na nitkách. Knihu vytvořil Veselin Pramatarov, v českém překladu Davida Bernsteina ji vydal Ústav pro studium totalitních režimů.
2. 5. 2024|

Vylepení urážlivých plakátů na adresu středočeské hejtmanky bylo podle policie přestupkem

Případ vylepení plakátů, které hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou (STAN) spojovaly s korupční kauzou Dozimetr, policie kvalifikovala jako přestupek. Ke spáchání trestného činu podle ní nedošlo, případ teď bude řešit správní orgán. České televizi to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Škoda, která krajskému úřadu vznikla, byla podle Daňka zhruba 1100 korun. Pachateli hrozí až padesátitisícová pokuta.
19. 3. 2024|

Zavedení poplatku za letáky má snížit jejich množství. Zástupci oboru se obávají propouštění

Letáky mají dle připravované novely o obalech podléhat recyklačnímu poplatku až 3,5 tisíce korun za tunu. Cílem je podle resortu životního prostředí snížit množství odpadu. Výrobci a distributoři se ale obávají, že nové poplatky zdraží výrobu reklamních tiskovin, omezí jejich produkci a tím pádem ohrozí tisíce pracovních míst.
12. 11. 2023|

Na papírové reklamní letáky by mohl dopadnout recyklační poplatek

Ministerstvo životního prostředí chce prosadit poplatky za slevové letáky. Měli by je hradit jejich výrobci a distributoři a pokrýt tím náklady obcí na jejich recyklaci. Cílem je ale také omezit množství reklamních letáků v papírové podobě. Podle odhadu resortu tvoří tyto materiály skoro čtvrtinu odpadu z modrých popelnic. Změny mají být součástí připravované novely, která mimo jiné zavádí zálohování PET lahví.
24. 6. 2023|

Plakáty velebící smrt vojáků nejsou podle soudu podporou terorismu. Jejich autor dostal půlroční podmínku

Půlroční podmínku dostal – zatím nepravomocně – Jiří Kopřiva, který vylepil plakáty a šířil letáky oslavující smrt trojice českých vojáků v Afghánistánu. Jde o podstatně mírnější trest, než žádal státní zástupce – navrhoval pět let vězení. Proti rozsudku se odvolal.
22. 5. 2020Aktualizováno22. 5. 2020, 14:13|

Kontroly na hranicích začínají v pondělí ráno. Policisté budou měřit teplotu

Kdo bude v těchto dnech přejíždět západní a jižní české hranice na dálničních a některých dalších hraničních přechodech, hrozí mu zdržení. Vláda v sobotu připravila soubor opatření, kterými chce omezit šíření nového typu koronaviru v republice. Patří mezi ně i namátkové hraniční kontroly s měřením teploty cestujících. Zároveň budou lidé na silnicích i ve vlacích dostávat informační letáky ve čtyřech jazycích.
8. 3. 2020|

Pod falešným jménem tiskl kolínský radní útočné letáky o Rakušanovi. Teď ho odvolali z kontrolního výboru

Zastupitelé Kolína v pondělí odvolali z funkce předsedu kontrolního výboru zastupitelstva Martina Hermana (ANO). Důvodem jsou letáky, kterými Herman před loňskými komunálními volbami zaútočil na starostu Kolína Víta Rakušana (Změna pro Kolín). Podle Rakušana obsahovaly nepravdivé informace.
27. 5. 2019|