TÉMA

Lars von Trier

Umělecký vrah Jack staví dům po Trierově filmu i v divadle Komedie

Pražské divadlo Komedie uvádí na scénu umělecky smýšlejícího sériového vraha. Inscenace „Jack staví dům“ je adaptací stejnojmenného snímku dánského filmaře Larse von Triera. Autoři dramatizace původní scénář upravili. Vznikla tragicko-komická inscenace o zločinu a trestu.
8. 3. 2023|

Seriál Killer vezme diváky do Trierova Království i za vyhořelým týmem Dobrého rána z Brna

Seriály před uvedením v televizi či na webu i letos promítá v Brně festival Seriál Killer. A to jak chystané projekty zahraniční, tak tuzemské. Návštěvníci mohou například s předstihem zhlédnout část nové řady ze série Království od Larse von Triera. Z českých seriálů se představí třeba komediální novinka Jana Prušinovského z televizního prostředí. Hlavní pozornost programu se soustředí tentokrát na švédskou tvorbu. Té je věnována i část určená pro profesionály. Seriál Killer potrvá od 20. do 25. září.
20. 9. 2022|

Lars von Trier má Parkinsonovu chorobu. Dál pracuje na pokračování Království, uvádí produkční firma

Dánský režisér Lars von Trier trpí Parkinsonovou nemocí, oznámila produkční společnost Zentropa, kterou filmař spoluzaložil. Šestašedesátiletý von Trier je prý v dobrém stavu, léčí se a nadále pracuje na pokračování Království.
9. 8. 2022|

Recenze: Jack staví dům a Lars von Trier svou filmovou katedrálu

Po uvedení na letošním festivalu v Cannes byly reakce na nejnovější počin Larse von Triera Jack staví dům prudké a odmítavé. Šok ale není jedinou jeho zbraní. Přejít i další roviny mnohovrstevnatého filmu by byla chyba.
5. 10. 2018|

Zprávy z Cannes: Trier postavil pornografii zla, je to smutná podívaná

Osoba v Cannes nežádoucí, dánský režisér Lars von Trier, se po sedmi letech zákazu vrátil na mezinárodní filmový festival do Cannes. Už přijetí jeho nového filmu The House That Jack Built (Dům, který Jack postavil) do hlavního programu vyvolalo zájem ještě před zahájením festivalu. Trierova novinka se promítala mimosoutěžně a ani po ní nenásledovala tisková konference, i tak se o ní dost mluvilo – diváci ze sálu odcházeli ještě během promítání, vadilo jim brutální zobrazení zla a týrání žen a dětí.
17. 5. 2018|