TÉMA

Kristen Stewartová

Kristen Stewartová se stane Sally Rideovou, první Američankou ve vesmíru

Loni uplynulo čtyřicet let od letu první americké astronautky do vesmíru a zároveň se blíží rovněž čtyřicetileté výročí tragédie raketoplánu Challenger. S oběma událostmi je spojena Sally Rideová – v Challengeru se jako první Američanka podívala do kosmu a tragický konec tohoto raketoplánu později vyšetřovala. Její příběh má připomenout chystaná minisérie s Kristen Stewartovou v hlavní roli.
10. 6. 2024|

Zlatého medvěda z Berlinale získal dokument Na Adamantu

V německém hlavním městě skončil třiasedmdesátý ročník filmového festivalu Berlinale. Hlavní cenu za nejlepší snímek si odnesli tvůrci francouzského dokumentu o centru pro lidi s psychickými poruchami Na Adamantu (v originále Sur l'Adamant). Zlatého medvěda za celoživotní dílo dostal americký režisér Steven Spielberg.
25. 2. 2023|

Na festivalu v Benátkách uspěl Netflix, ceny mají Cruzová nebo Kerekes a Ostrochovský

Zlatého lva, tedy hlavní cenu 78. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, získalo francouzské drama L'Événement režisérky Audrey Diwanové, které vzniklo podle autobiografické předlohy Annie Ernauxové. Vypráví o mladé ženě, která chce jít ve Francii na počátku 60. let na potrat, což bylo tehdy nezákonné. V hereckých kategoriích bodovala Penélope Cruzová za snímek Paralelní matky a John Arcilla za film On the Job: The Missing 8.
11. 9. 2021|