TÉMA

Krajské hygienická stanice

Zhoršení se nevyhneme, nově nakažení jsou převážně mladí, říká epidemiolog Smejkal

Trend nových nákaz koronavirem v Česku na podzim znovu stoupá, počet dvakrát v tomto týdnu překonal tisícovku. Epidemiolog Petr Smejkal předpokládá, že zhoršení epidemické situace se nelze vyhnout. Nově nakažení jsou dle něj hlavně mladí, ale i starší skupiny obyvatel, kterým vyprchala imunita z očkování. V Interview ČT24 proto apeloval na pokračování ve vakcinaci.
8. 10. 2021|

Očkování bude možné i bez registrace, rozestup mezi dávkami se sníží

Ministerstvo zdravotnictví chce k očkování přesvědčit lidi, kteří zatím váhají. V létě plánuje umožnit vakcinaci bez předchozí registrace. Od poloviny prázdnin by se taky měl zkrátit interval mezi dávkami přípravku od společností Pfizer a BioNTech, a to opět na tři týdny. Lidé by od té chvíle měli mít možnost zvolit si termín druhé injekce.
23. 6. 2021|

Hlavním problémem v nemocnicích je teď personál, zdravotníci do ledna nevydrží, říká Němeček

Vývoj epidemie covid-19 se v Česku dál nezhoršuje. Reprodukční číslo pokleslo a procento pozitivních dál neroste. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) je to začátek snižování. Nikdo se dle něj nemusí bát, že by nebyl ošetřen. O situaci ohledně epidemie diskutovali v Otázkách Václava Moravce bývalí ministři zdravotnictví Zuzana Roithová (KDU-ČSL), Leoš Heger (TOP 09) a Svatopluk Němeček (ČSSD).
1. 11. 2020|