TÉMA

Kotelna

ČEZ plánuje v Dětmarovicích nízkoemisní teplárnu za dvě miliardy

Společnost ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026, řekli zástupci skupiny. Do roku 2040 chce ČEZ v Moravskoslezském kraji investovat desítky miliard korun, hodlá rozvíjet i malé modulární reaktory, obnovitelné zdroje a baterie.
26. 4. 2024|

Konec podpory plynových kotlů. Na alternativy se ale může čekat i měsíce

Resort životního prostředí mění takzvané kotlíkové dotace i program Nová zelená úsporám. Znamená to konec podpory plynových kotlů. Alternativ je víc, tepelná čerpadla nebo obnovitelné zdroje. Zájem o obě roste, jednak kvůli povinné výměně starých topenišť, ceně energií, ale i kvůli válce na Ukrajině a snaze domácností o větší soběstačnost. Na nový zdroj tepla tak můžou zájemci čekat i měsíce.
11. 4. 2022|

Začal soud s mužem obžalovaným z upálení dvou bezdomovců v bývalé kotelně v Kroměříži

Zlínský krajský soud začal projednávat loňský případ vraždy dvou mužů a pokusu o vraždu ženy v bývalé kotelně v Kroměříži. Podle obžaloby vylil Miroslav Gašpar spolu s neznámým komplicem na dva spící muže benzin a následně je zapálil. Oba při požáru zemřeli, žena ležící opodál utrpěla zranění. Obžalovaný, kterému hrozí až výjimečný trest, vinu popírá.
26. 8. 2020Aktualizováno26. 8. 2020, 12:49|