TÉMA

Kos

Řecko očekává i letos nebezpečnou sezonu lesních požárů

Řecku opět hrozí rozsáhlé lesní požáry. Premiér Kyriakos Mitsotakis varoval, že léto bude velmi nebezpečné. Hasiči už letos likvidovali plameny na několika ostrovech nebo v oblasti Athén. Na ostrově Kos se ohně rozšířily až k rekreačním oblastem. Turisty záchranáři evakuovali, mezi nimi i cestující z Česka.
4. 7. 2024|

Teplé moře, čisté nebe, občas medikán. Řecké klima se ovšem také mění

Středomořské klima s horkými a slunečnými léty, která trvají podstatně déle než v Česku, a samozřejmě teplé moře jsou hlavní důvody, proč každoročně vyráží mnoho turistů do Řecka. Tamní podnebí má ale i několik zvláštností.
30. 7. 2022|

Ryanair zahájil pravidelné lety z Brna do Londýna. Letiště vidí letošní sezonu optimisticky

V pátek odpoledne odletěl z brněnského letiště první přímý let do Londýna, spoj po uvolnění opatření proti koronaviru obnovila společnost Ryanair. Loni Letiště Brno odbavilo 86 tisíc cestujících, letos jich očekává kolem 250 tisíc, řekl mediální zástupce letiště Jakub Splavec. Z Brna lze pravidelnými sezonními lety zamířit do Bulharska, Egypta a Turecka nebo na ostrovy Zakynthos, Rhodos, Kréta, Kos a Korfu.
4. 6. 2021|

V táboře na Samosu vypukly potyčky. Několik migrantů skončilo v nemocnici

V táboře Vathy na řeckém ostrově Samos se v pondělí večer střetli migranti ze Sýrie a Afghánistánu. Nejméně tři lidé utrpěli bodná zranění. Policie použila slzný plyn, aby nepokoje uklidnila. Záhy vypukl požár, jehož příčina zatím není známá. Osm osob muselo být převezeno do nemocnice poté, co se nadýchaly kouře.
15. 10. 2019|