TÉMA

Komiks 24

Připravte si walkmany. Kazety ožívají

Dlouho se považovala za relikt z hudební historie. Audiokazeta ale v posledních letech slaví návrat. Čísla z prodejů zatím nejsou nijak ohromující, ale stále rostou. Ve Velké Británii se jich loni prodalo přes 50 tisíc, letos už přes 26 tisíc. Rostoucí prodeje kazet navíc oživují zájem i o walkmany.
9. 8. 2019|
Komiks

Nové objevy v kryptě, ve které parašutisté svedli svůj poslední hrdinný boj

Po desítkách let odborníci objevili nové stopy naznačující možnou přípravu parašutistů na únik z krypty. Geodetický průzkum chrámu si objednal pražský magistrát před chystanou rekonstrukcí památky. Narazilo se při něm například na barokní stoku, o které se dosud jenom spekulovalo.
2. 7. 2019|
Komiks

Shledání po více než sedmdesáti letech. Americký veterán opět našel dávnou lásku

Dozvuky oslav pětasedmdesátého výročí Dne D. Jeden americký veterán ve Francii s pomocí novinářů znovu našel svou lásku ztracenou uprostřed války. Poté, co je odtrhly dějinné události, oba prožili spokojené životy. Ani jeden na druhého ale nezapomněl a teď se dávní milenci opět setkali.
16. 6. 2019|
Komiks 24

Před padesáti lety komunisté násilně rozehnali připomínku amerického osvobození Plzně

Před půlstoletím nechali představitelé normalizační moci násilně rozehnat připomínku osvobození Plzně americkou armádou. Šlo o první velký zásah Veřejné bezpečnosti proti lidem po okupaci v srpnu 1968 a první signál, jak bude na případné projevy nespokojenosti reagovat nové vedení komunistické strany v čele s Gustávem Husákem.
20. 5. 2019|
Komiks

Karolína Milerová prohrála spor o Krtečka

Vnučka malíře Zdeňka Milera Karolína prohrála spor o pohádkovou postavičku Krtka. To znamená, že k němu nemá právo licence, ani ji nemůže prodávat dál – tak jak to její společnost Little Mole dělala třeba v případě televizního seriálu nebo hraček.
19. 5. 2019|
Komiks

Unikátní nález. Vědci objevili v mayském městě dvě stě rituálních předmětů

Největší poklad za posledních šedesát let – mexičtí archeologové v mayském městě Chichén Itzá objevili dvě stě neporušených rituálních předmětů. Museli se přitom za nimi vydat do podzemí, do složitého jeskynního komplexu, na němž prakticky celá oblast stojí. Vědci doufají, že nález z této Jeskyně jaguářího boha přinese nový pohled na historii této kultury.
19. 5. 2019|