TÉMA

Komik

„Neztrácejte smysl pro humor,“ vyzývá komik Jerry Seinfeld brojící proti politické korektnosti

Politická korektnost podle známého amerického komika, spisovatele a producenta Jerryho Seinfelda zabíjí humor. Úspěšný tvůrce, který nedávno oslavil sedmdesátku, vyslovuje obavy o svobodu umění v poslední době opakovaně. Naposledy tak učinil při slavnostním proslovu na Dukeově univerzitě v Severní Karolíně, odkud na protest proti němu a jeho proizraelským názorům odešla skupina několika desítek studentů.
13. 5. 2024|

Dětem jsem řekl, že je čas, abych šel do školy a opustil školku, říká Nesvadba

Po čtyřiadvaceti letech odchází z dětského pořadu Kouzelná školka Michal Nesvadba. Poslední díl natáčel minulý týden na Kavčích horách, samotný pořad ale bude pokračovat se všemi dalšími účinkujícími. „Ve všem jsem už prostě stylizovaný, jsem Michal i venku na ulici s tím rozdílem, že nemám to žluté tričko,“ řekl v Interview ČT24.
26. 6. 2023|

Volodymyr Zelenskyj se ukazuje jako komik, kterého je třeba brát vážně

Svět žasne nad odhodláním Ukrajinců bránit svoji vlast. V čele s prezidentem Volodymyrem Zelenským, který nepřestává podporovat morálku svých krajanů přímo z Kyjeva. Jeho nepravděpodobný vzestup do funkce hlavy státu začal díky seriálu Sluha lidu, v němž hrál prezidenta.
28. 2. 2022|

Harold Lloyd soutěžil o pozici nejlepšího komika. Stal se boháčem, upadl v zapomnění a po smrti oslovil nové generace

Patřil mezi trojici nejoblíbenějších komiků své doby a fanoušci éry němé grotesky se dodnes přou, které místo mu v ní patří. Z nuzných rodinných poměrů se vyhoupl na pozici jednoho z nejbohatších mužů Hollywoodu. Přesto je dnes oproti svým slavným legendárním kolegům mnohem méně znám a jednu dobu byl prakticky zapomenut. Před 50 lety zemřel Harold Lloyd.
8. 3. 2021|