TÉMA

Kobra

Substance účinná proti všem hadím jedům. Vědci udělali významný krok ke svatému grálu toxikologie

Vědci z americké výzkumné organizace Scripps Research vyvinuli protilátku, která dokáže blokovat účinky smrtelných toxinů obsažených v jedech nejrůznějších druhů hadů vyskytujících se v Africe, Asii a Austrálii. Podle expertů jde o významný krok na cestě k univerzálnímu protijedu.
25. 2. 2024|

Desítky policistů u Berlína pátraly po domnělé lvici. Rozbor videa nakonec ukázal prase

U Berlína se zřejmě žádná lvice ani jiná kočkovitá šelma volně nepohybuje. Uvedla to německá policie na základě podrobnější analýzy videa, na jehož základě se po zvířeti od čtvrtka pátralo. Odborníci dospěli k závěru, že na videu bylo zachyceno divoké prase. Policie proto odvolala výzvu, aby byli lidé při pohybu v oblasti na pomezí jižního Berlína a Braniborska obezřetní, informovala agentura DPA. Po domnělé lvici pátraly desítky policistů, kterým pomáhal i vrtulník a drony.
21. 7. 2023Aktualizováno21. 7. 2023, 15:58|

Policie obvinila čtyři lidi a sedm firem z Královéhradecka z krácení daní v pracovních agenturách

Královéhradecká krajská policie obvinila čtyři lidi a sedm firem z krácení daní za 44 milionů korun při podnikání pracovních agentur. U obviněných policisté zajistili majetek za 43 milionů korun. Případ s názvem Canis policie začala vyšetřovat loni v červnu, kdy jej převzala od týmu boje proti velkým daňovým únikům Kobra.
26. 1. 2022|

Při sebevražedném útoku u kábulského letiště zemřely desítky lidí, včetně amerických vojáků

Sebevražedný útok u letiště v Kábulu si ve čtvrtek vyžádal nejméně 60 obětí, jsou mezi nimi Afghánci, cizinci i američtí vojáci. Pentagon potvrdil, že došlo minimálně ke dvěma explozím, podle něj šlo o „komplexní útok“. Uvedl, že zemřelo 12 amerických vojáků, 15 jich bylo zraněno. Za útokem podle něj stojí Islámský stát. Ten se k činu také přihlásil. Podle amerického prezidenta Joe Bidena USA neodpustí viníkům jejich útok a dopadnou je. „My neodpustíme, my nezapomeneme. Budeme vás pronásledovat a donutíme vás za to zaplatit.“
26. 8. 2021Aktualizováno27. 8. 2021, 00:24|