TÉMA

Julianne Mooreová

Do Benátek míří nepřístupná Marilyn, ve vedlejší sekci soutěží film režiséra minisérie Podezření

Devětasedmdesátý ročník filmového festivalu v Benátkách představil program. Ukážou se tam nové snímky režisérů Alejandra G. Iñárritua, Martina McDonagha nebo Darrena Aronofského. Ve výběru je i očekávaný životopis Marilyn Monroe, kterou si zahrála Ana de Armasová, nebo nový film íránského režiséra Džafara Panahího, který musí v zemi na šest let do vězení. Ve vedlejší soutěžní sekci Orizzonti je nový film Oběť režiséra minisérie ČT Podezření Michala Blaška. Akce se bude konat od 31. srpna do 10. září.
26. 7. 2022|

Po svatbě a v pohodě. Julianne Mooreová převzala cenu a zahájila Vary

Oscarová herečka Julianne Mooreová si z letošního festivalu v Karlových Varech odváží cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Festivalovému publiku naopak dovezla nejnovější snímek, v němž si zahrála – drama Po svatbě. Po svatbě má (dávno) i s režisérem tohoto titulu Bartem Freundlichem, který je také hostem 54. ročníku.
28. 6. 2019|

Do Varů dorazila Julianne Mooreová. Čeká ji „svatba“ a Křišťálový globus

V Karlových Varech už se zabydluje první velká hvězda 54. ročníku tamního filmového festivalu. Americká herečka Julianne Mooreová na pátečním zahájení převezme ocenění a také uvede svůj poslední film Po svatbě.
27. 6. 2019|

Vary jsou v pohodě. Na festival přijede herečka Julianne Mooreová

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech ocení oscarovou herečku Julianne Mooreovou. Na 54. ročníku, který se koná od 28. června do 6. července, osobně uvede se svým manželem, režisérem Bartem Freundlichem, jejich nejnovější snímek After the Wedding (Po svatbě). Mooreová také převezme ve Varech Křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii, stejné ocenění na závěr letošní přehlídky obdrží i americká herečka Patricia Clarksonová.
11. 6. 2019Aktualizováno11. 6. 2019, 20:28|