TÉMA

Jiří Vlček

Brněnský politik Bradáč u soudu popřel braní úplatků v bytové kauze

Bývalý předseda bytové komise městské části Brno-střed a politik ODS Otakar Bradáč u soudu popřel, že by bral úplatky, díky kterým by měl zajistit žadateli přidělení bytu. Asi pěti žadatelům o byt ale podle něj na doporučení vyjádřil při hlasování v komisi podporu. Městský soud v Brně se zabývá případem policisty Jiřího Vlčka, který podle žalobkyně kvůli přidělení bytu v Brně pro svoji dceru dal úplatek 360 tisíc korun. Muž vinu popřel. Případ úzce souvisí právě s kauzou kolem Bradáče, ve které policie stíhá několik lidí. Bradáč v případu policisty vystupoval jako svědek.
15. 5. 2024Aktualizováno15. 5. 2024, 20:09|

Policista, který měl kvůli bytu pro dceru podplácet, u soudu vinu popřel

Městský soud v Brně se v pondělí začal zabývat případem policisty Jiřího Vlčka, který podle žalobkyně kvůli přidělení bytu v Brně pro svoji dceru dal úplatek 360 tisíc korun. Muž vinu popřel. Případ úzce souvisí s kauzou kolem bývalého předsedy bytové komise části Brno-střed a politika ODS Otakara Bradáče, ve které policie stíhá několik lidí. Hlavní líčení bude pokračovat ve středu, kdy by měl vypovídat jako svědek i Bradáč. Nepředpokládá se, že by v ten den soud zároveň rozhodl.
13. 5. 2024Aktualizováno13. 5. 2024, 14:35|

Divocí exmoorští koně pomáhají přírodě už na šesti místech Česka. Prohánějí se i Janovským mokřadem

Tři mladí hřebci divokých exmoorských koní se ve středu přestěhovali do nové přírodní rezervace Janovský mokřad vedle dálnice D5 u Nýřan na Plzeňsku. Rezervaci v cenném území vyhlásil na jaře Plzeňský kraj, který se podílel na převozu koní z rezervace u Rokycan. Zřejmě na začátku nového roku přibydou do Janovského mokřadu dvě mladé jalovice praturů. Původně měly být vypuštěny ve středu, v milovické rezervaci ochranářské organizace Česká krajina se je ale zatím v úterý nepodařilo odchytit.
9. 12. 2021|