TÉMA

Jiří Roček

Šéf Vojenské policie odložil kauzu, kvůli které skončil jeho předchůdce Foltýn. Je promlčená

Náčelník Vojenské policie Jiří Roček odložil kauzu nákupu přístroje proti odposlechům, kvůli které byl stíhán bývalý velitel inspekce útvaru Tomáš Voráč. Důvodem je uplynutí promlčecí lhůty. Vyplývá to z usnesení o odložení případu, které ČT získala. Voráč původně čelil obvinění z porušení povinnosti při správě cizího majetku, státní zástupce ale jeho stíhání zrušil. Případ pak jako možný kázeňský přestupek posuzoval šéf Vojenské policie Roček. Jeho předchůdce Otakar Foltýn kvůli kauze loni rezignoval.
2. 2. 2024|

Foltýn míří na Hrad, v čele Vojenské policie ho nahradí Roček

Novým náčelníkem Vojenské policie (VP) by se měl stát Jiří Roček, návrh na jeho jmenování v úterý projednal sněmovní branný výbor. Nahradí Otakara Foltýna, který požádal o uvolnění z funkce a podle zjištění České televize nastoupí do Vojenské kanceláře prezidenta republiky. V čele Vojenské policie působil Foltýn od počátku loňského července.
28. 2. 2023Aktualizováno28. 2. 2023, 16:33|

Foltýna by mohl v čele vojenské policie nahradit Roček

Nástupcem Otakara Foltýna ve funkci náčelníka vojenské policie by mohl od března být jeho dosavadní zástupce Jiří Roček. Podle serveru Novinky.cz to vyplývá z materiálu, který sněmovnímu výboru pro obranu předložila ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Předpokladem jmenování i odvolání náčelníka vojenské policie je projednání záležitosti na sněmovním výboru pro obranu, jeho předseda Lubomír Metnar (ANO) už oznámil, že zasedání svolal na příští úterý.
22. 2. 2023|