TÉMA

Ihor Volodymyrovyč Klymenko

V důsledku nepříznivého počasí zemřelo na Ukrajině nejméně deset lidí

Nepřízeň počasí si na Ukrajině vyžádala už deset obětí, oznámil ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko. Zemi od neděle sužují prudké poryvy větru a velmi silné sněžení. V pondělí média psala o třech mrtvých v Oděse na jihu země, lidé nejspíše umrzli na ulici.
28. 11. 2023|

Rusko zasáhlo bytovku v Selydove, v troskách zemřeli dva lidé. Rakety okupantů zabily i záchranáře

Nejméně dva lidé zemřeli ve městě Selydove v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny pod sutinami čtyřpatrové bytovky, kterou zasáhla v noci na středu ruská raketa. Podle serveru BBC News to uvedla ukrajinská státní služba pro mimořádné situace. Pod troskami by mohli být ještě další lidé, vyplývá z oznámení předsedy oblastní správy Ihora Moroze. Nejméně tři lidi zabily dva raketové útoky v Záporožské oblasti na jihu země. Jsou mezi nimi i dva záchranáři, kteří pomáhali po prvním z útoků, sdělil ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko.
15. 11. 2023|

Rusové útočili na Ukrajinu raketami i drony. V Umani zabili nejméně dvacet tři lidí, v Dnipru dva

Nejméně pětadvacet obětí na životech a desítky zraněných v řadách civilistů si vyžádala rozsáhlá série útoků, které v pátek časně ráno podniklo Rusko na cíle na mnoha místech Ukrajiny. Informují o tom média s odvoláním na ukrajinské úřady. V Umani v Čerkaské oblasti zemřelo nejméně dvacet tři lidí, v Dnipru v Dněpropetrovské oblasti dva lidé. Mezi oběťmi je několik dětí.
28. 4. 2023Aktualizováno28. 4. 2023, 19:01|