TÉMA

Hygienička

Český lékař, který podle obžaloby obtěžoval hygieničku v Jižní Koreji, dostal pokutu

Český vojenský lékař, který v dubnu v Koreji po příletu české delegace ministra dopravy Martina Kupky (ODS) údajně v opilosti osahával hygieničku, spáchal podle soudu přestupek a dostal pokutu 170 tisíc korun. Uvedl to server Lidovky.cz, kterému informace potvrdil český právní zástupce lékaře Julius Kramarič. O rozsudku, který počítá s pokutou, a nikoli s odnětím svobody, následně informovalo také ministerstvo zahraničí.
5. 7. 2023|

Českého vojenského lékaře v Koreji obžalovali. Právníci usilují o smírné řešení, řekla Černochová

Český vojenský lékař, který v dubnu v Koreji po příletu české delegace údajně v opilosti osahával tamní hygieničku, byl obžalován z obtěžování. Senátorům to ve středu řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Soud s lékařem má začít 19. července, lékař není zadržen, ale má zákaz vycestovat ze země, uvedla ministryně. Právníci nadále usilují o smírné řešení, dodala.
31. 5. 2023|

Karanténa, nebo izolace? A na jak dlouho? Co dělat, když máte pozitivní test či rizikový kontakt

Pravidla pro karanténu a izolaci se od 11. ledna změnila. Oboje je kratší, jen pětidenní, ale mění se i jiné věci. Především jde nově do karantény i člověk, který má pozitivní antigenní test, aniž by byl znovu otestován metodou PCR. Podle nového pokynu hlavní hygieničky do karantény nemusejí ti, kdo mají dokončené očkování, posilující dávku nebo ti, kdo nemoc prodělali v posledních 180 dnech, ačkoli ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) původně hovořil o tom, že by do karantény po rizikovém kontaktu s nakaženým měli chodit nově všichni. Od příštího pondělí by ale výjimky pro očkované opravdu měly skončit.
11. 1. 2022Aktualizováno11. 1. 2022, 20:12|