TÉMA

Hrabová

Ostrava ruší stavební úřady v menších městských obvodech

Ostrava bude mít od 1. července méně stavebních úřadů než teď. Zastupitelé se rozhodli zrušit úřady v malých obvodech, jako je například Stará a Nová Bělá nebo Proskovice. Centralizace úřadů by měla stavební řízení urychlit. Ostravský magistrát se ke kroku rozhodl i kvůli novému stavebnímu zákonu. Celkem bude mít krajské město šest stavebních úřadů – pět ve velkých městských obvodech a jeden na magistrátu.
11. 4. 2024|

Obce mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem chtějí dálnici zadarmo. Stěžují si na hustou dopravu

Patnáct obcí mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem bojuje za zrušení poplatku na dálnici D56. Řada řidičů totiž nechce za dálnici platit, a tak si cestu zkracují právě přes okolní obce. Situace je nejhorší v ranní a odpolední dopravní špičce. Lidé si stěžují na hluk i popraskané domy. Dálnice by podle zastánců její bezplatnosti měla plnit funkci obchvatu.
26. 11. 2019|

Prodloužená Mostní je hotova. Z ostravské části Hrabová má odvést tranzitní dopravu

Desítky let se mluvilo o takzvané prodloužené Mostní, která má za úkol odvést tranzitní dopravu z ostravské části Hrabová. Stavba začala před dvěma lety, od čtvrtka ji mohou řidiči konečně využívat. Navíc už zanedlouho by se měla začít stavět i prodloužená Rudná, která má ulevit Porubě. Projekt získal stavební povolení, a pokud se proti němu nikdo neodvolá, stavba posledního úseku obchvatu Poruby začne na podzim.
22. 8. 2019|

Olomouckému kraji chybí peníze na opravy silnic. Jedenáct staveb musel odložit

Olomouckému kraji chybí peníze na opravy silnic druhé a třetí třídy, odložit kvůli tomu musel jedenáct naplánovaných staveb. Od státu totiž dostane jenom polovinu z přislíbených zhruba 240 milionů. Hejtmanství chtělo v tomto roce opravit 26 komunikací, přednost dostanou mosty nebo silnice v havarijním stavu.
17. 7. 2019|