TÉMA

Hrabětice

Za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích padly tresty

Okresní soud ve Znojmě potrestal trojici mužů za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích na Znojemsku, jeden trest je nepodmíněný, jeden podmíněný a jeden peněžitý. Jakub Krnáč, kterého přivedla eskorta, dostal pravomocně tříletý nepodmíněný trest vězení. Jde však o souhrnný trest, muž je již ve vězení za nesouvisející věc. V případě zbylých obžalovaných rozhodnutí není pravomocné. Na zacházení se zvířaty na jatkách upozornil před dvěma lety zveřejněnými záběry spolek Zvířata nejíme.
18. 4. 2024Aktualizováno18. 4. 2024, 12:22|

Na Znojemsku začali díky teplému počasí se sklizní chřestu o měsíc dřív

Teplé jaro urychlilo růst a sklizeň chřestu. Třeba na Znojemsku ho letos sklízejí o měsíc dřív než před rokem. Na jeho růst ale třeba stále ještě čekají v Ivančicích na Brněnsku, tam se budou letos v květnu navíc konat už třicáté slavnosti chřestu.
5. 4. 2024|

Za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích hrozí obviněným až tři roky vězení

Kvůli hrubému zacházení se zvířaty na jatkách v Hraběticích na Znojemsku policie obvinila tři lidi z trestného činu týrání. Případem se policie začala zabývat minulý rok na základě zveřejněných záběrů. Na těch do zvířat zaměstnanci jatek kopou, dávají jim elektrošoky a radí se, jak sešlápnout seleti hlavu. Hrozí jim až tříleté vězení.
9. 11. 2023|

V Hraběticích řádilo slabší tornádo, škody se pohybují v řádu desítek milionů

Sobotní větrnou smršť v Hraběticích na Novojičínsku způsobilo slabší tornádo. Dospěli k tomu pracovníci ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na základě informací získaných v terénu.
13. 9. 2022|

Hraběticemi se zřejmě prohnalo slabé tornádo, způsobilo škody v řádu desítek milionů

Obyvatelé Hrabětic na Novojičínsku pokračují v likvidaci škod po sobotní větrné smršti, která se touto částí Jeseníku nad Odrou prohnala. Starosta Tomáš Machýček (Venkov 2018) očekává, že škody budou v řádu desítek milionů korun. Odborníci v místě provedli terénní výzkum a nevyloučili, že škody mohlo způsobit slabé tornádo.
11. 9. 2022|

Obec na Novojičínsku zasáhla větrná smršť. Poškodila střechy a kapličku

Několik hodin hasiči likvidovali následky větrné smršti v místní části Jeseníku nad Odrou – Hraběticích na Novojičínsku. Silný vítr poničil střechy, kapličku a lámal stromy. Nikdo nebyl zraněn.
10. 9. 2022|

Veterináři podají trestní oznámení na majitele jatek v Hraběticích kvůli podezření z týrání zvířat

Státní veterinární správa podá trestní oznámení na majitele jatek v Hraběticích na Znojemsku kvůli podezření z páchání trestného činu týrání zvířat. Reagovala tak na záběry aktivistů ze spolku Zvířata nejíme z minulého týdne, na kterých zaměstnanci jatek při vykládce z nákladních aut do prasat či krav kopali, dávali jim elektrošoky a radili si, jak seleti šlápnout na hlavu.
6. 6. 2022|

Veterináři se zabývají chováním zaměstnanců jatek v Hraběticích. Aktivisté zachytili hrubé zacházení se zvířaty

Státní veterinární správa (SVS) se začala zabývat hrubým zacházením zaměstnanců jatek v Hraběticích na Znojemsku se zvířaty. Aktivisté ze spolku Zvířata nejíme zveřejnili záběry z jatek, na nichž zaměstnanci při vykládce zvířat z nákladních aut do prasat či krav kopou, dávají jim elektrošoky, prasata vypadávají z auta na rampu a jeden ze zaměstnanců radí druhému, jak má seleti šlápnout na hlavu.
30. 5. 2022Aktualizováno30. 5. 2022, 15:06|