TÉMA

Hobbymarket

Z regálů zbyly hrubé konstrukce. Štáb ČT točil v troskách charkovského hobbymarketu

Nos dráždí zápach spálených chemikálií ze stavebního materiálu. Zpravodajka ČT Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger natáčeli ve skladové části charkovského hobbymarketu zasaženého ruským útokem. Do hloubi budovy se hodinu po útoku mohli dostat jenom hasiči v ochranné masce.
26. 5. 2024Aktualizováno27. 5. 2024, 00:08|

Počet obětí ruského útoku na hobbymarket v Charkově roste

Sobotní ruský útok na hobbymarket v ukrajinském Charkově má podle portálu Ukrajinska pravda už patnáct obětí, web se přitom odkazuje na informace oblastní vojenské správy a generální prokuratury. Zraněných je podle údajů z nedělního odpoledne celkem pětadvacet lidí. Jiný sobotní útok na obytnou budovu v centru druhého největšího ukrajinského města si vyžádal 25 raněných.
25. 5. 2024Aktualizováno26. 5. 2024, 14:52|

Dřív to byl hobbymarket, teď je tam komunitní prostor, který má jít k zemi. V Ostravě se rozhořel spor o Bauhaus

Ze zaniklého nákupního centra se v Ostravě před šesti lety stal galerijní a komunitní prostor, který nemá v Česku ani v Evropě příliš srovnání. Jenže na konci června má o objekt, který provozuje sousední galerie PLATO, město přijít. Budova není v dobrém stavu, připouští sama galerie. Role Bauhausu je však ve městě nezastupitelná – a podle všeho nemá náhradu. Podle některých umělců by tak měl zůstat funkční do doby výsledků urbanistické soutěže. Část zástupců města oponuje, že objekt měl být vždy jen provizorním útočištěm umělecké scény.
24. 2. 2024|

Samoobslužné pokladny v Česku přibývají, jinde v Evropě je ale ruší

Velká Británie i Spojené státy se odklánějí od samoobslužných pokladen. Některé řetězce je ruší kvůli většímu počtu krádeží a poruchovosti. V Česku je naopak čím dál víc prodejen instaluje.
5. 2. 2024|

Za pochybení autorizovaného inspektora odpovídá stát, rozhodl ÚS v kauze marketu

Za pochybení autorizovaného inspektora, které nedokázal napravit stavební úřad, nese odpovědnost stát. Rozhodl o tom Ústavní soud (ÚS) v průlomovém nálezu. Vyhověl tak stížnosti dvou lidí z Brna, kteří žádali od státu odškodnění v souvislosti se stavbou hobbymarketu Bauhaus v Brně-Ivanovicích. O jejich nároku, neúspěšně uplatněném vůči ministerstvu pro místní rozvoj, musí znovu rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 1.
21. 3. 2023|