TÉMA

Hlinky

Policie stíhá další lidi v kauze přidělování nebytových prostor v Brně

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) obnovila trestní stíhání v případu přidělování nebytových prostor v Brně. V tiskové zprávě o tom informovala Petra Lastovecká z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. V případu jde konkrétně o prostory v ulici Hlinky. Podle dřívějších informací médií čelí obvinění dvě ženy, nově k nim podle Lastovecké přibyli další dva obvinění. Tři lidé jsou stíháni z podplácení, jeden člověk pak z podvodu. Původní trestní stíhání zastavilo v lednu Nejvyšší státní zastupitelství na základě stížnosti dvou obviněných.
10. 8. 2023Aktualizováno10. 8. 2023, 14:55|

Obec na Karlovarsku odmítá těžbu čediče, firma se snaží místní uklidňovat

Obyvatelé Hlinek u Stanovic na Karlovarsku se bojí, že se za vesnicí v blízkosti jejich domů, navíc v přírodě tamního chráněného krajinného území (CHKO) Slavkovský les, začne těžit čedič. Ministerstvo životního prostředí k rozšíření ložisek stavebního kamene už vydalo souhlas. Těžební firma KMK Granit se místní snaží uklidňovat, že obavy jsou zatím předčasné a že v nejbližší době tam kámen těžit nezačne.
29. 3. 2023|

Nejvyšší státní zastupitelství zrušilo stíhání dvou žen v kauze nebytových prostor na brněnských Hlinkách

Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) zrušilo trestní stíhání dvou žen, které kriminalisté podezírali z neoprávněného nakládání s nebytovými prostory v domě na Hlinkách v Brně. Na Twitteru o tom informoval ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Potvrdila to i Petra Lastovecká z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Nemusí to však být definitivní konec kauzy. Lastovecká totiž uvedla, že zastupitelství pracuje s policií na tom, aby trestní stíhání mohlo být znovu zahájeno.
8. 2. 2023|