TÉMA

Hlas zvířat

168 hodin: „Ulepené hromádky neštěstí“. V prostějovské množírně živořilo skoro sto psů

Množírny psů jsou výnosný ilegální byznys a v Česku jsou jich stovky. Jednu se podařilo najít dokumentaristům České televize při natáčení snímku Továrny na psí prachy. Policisté pak v domě v Prostějově našli skoro sto psů. Zvířata tam živořila jen jako stroje na peníze. Jejich štěňata byla na prodej hlavně v Praze. Pro 168 hodin natáčel Jaroslav Hroch.
20. 5. 2024|

Policie šetří podezření na týrání koní na Šumpersku

Policie vyšetřuje podezření na týrání koní v Ludvíkově na Šumpersku. Krajská veterinární správa zvířata před měsícem odebrala chovatelce z pastviny, teď se postupně vracejí majitelům. Jenže to se nelíbí lidem, kteří o zvířata v azylu pečovali. Mají strach, že se koně rozhodnutím úřadů mohou zpátky dostat ke skupině podezřelé z jejich zubožení.
18. 4. 2024|

Za týrání stovky psů chce policie poslat chovatelku z Plzně před soud. Zvířata byla zubožená a podvyživená

Policisté při domovní prohlídce dvou nemovitostí na Plzeňsku objevili přes stovku týraných psů. Zvířata trpěla podvýživou, byla zubožená a žila ve vlastních výkalech. Osmačtyřicetileté chovatelce nyní hrozí kvůli týrání zvířat a zanedbání péče až pět let vězení. Informaci o podání návrhu na obžalobu dotyčné potvrdila ČT mluvčí plzeňské policie Veronika Hokrová.
26. 4. 2019|