TÉMA

Glastonbury

Elton John odehrál ve Stockholmu svůj poslední koncert

Závěrečný koncert svého posledního turné odehrál v sobotu večer ve Stockholmu Elton John. Na zřejmě závěrečné vystoupení jeho více než padesátileté kariéry se do švédské metropole přišly podívat desítky tisíc lidí.
9. 7. 2023|

Nejúžasnější odchod do důchodu v historii popu. Elton John se loučil na Glastonbury

Elton John se na festivalu Glastonbury loučil patrně posledním koncertem na britské půdě v kariéře. Zpěvákovo vystoupení sledovaly desetitisíce lidí, zpravodaj BBC jejich počet odhadl na 120 tisíc. V britských denících vyšla řada pětihvězdičkových recenzí, které mluví o jedné z nejúžasnějších rozluček v historii popu.
26. 6. 2023|

Začala hlavní část festivalu Glastonbury. Zpěvák Arctic Monkeys překonal zánět

V pátek se na loukách v anglickém hrabství Somerset naplno rozjel letošní ročník legendárního hudebního festivalu Glastonbury. Do areálu Worthy Farm opět dorazily desetitisíce lidí, kteří mimo jiné budou mít v neděli večer možnost sledovat poslední koncert zpěváka Eltona Johna na britské půdě. V pátek program na hlavní scéně uzavírají Arctic Monkeys.
23. 6. 2023|

Skončilo Glastonbury. Paul McCartney a Billie Eilish spojili generace, Zelenskyj mluvil o svobodě

O víkendu vyvrcholil festival Glastonbury, jedna z nejslavnějších světových akcí populární a rockové hudby. I na opožděné oslavě padesátin dával prostor nejen hudbě, ale i politickým názorům. Hlavními hudebními hvězdami byli třeba Paul McCartney nebo Billie Eilish, na dálku se se vzkazem připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
27. 6. 2022|

Festival Glastonbury slaví odložené padesátiny. Popřeje mu Billie Eilish i McCartney a možná přijde i bahno

Po dvojnásobném odkladu zaviněném pandemií covidu-19 se v plné parádě vrací festival Glastonbury. Jedna z největších hudebních přehlídek na světě slaví půlstoletí existence. Ke gratulantům se přidá americká zpěvačka Billie Eillish či exbrouk Paul McCartney. K hvězdám patří i rapper Kendrick Lamar.
22. 6. 2022|