TÉMA

Falšování dokumentů

Soud s Trumpem má v rukou porota. Ani matka Tereza by se z toho nevyvlékla, řekl exprezident

První trestní proces s exprezidentem v dějinách Spojených států dospěl do své poslední fáze. Dvanáctičlenná porota se u soudu na Manhattanu začala radit o verdiktu nad Donaldem Trumpem v kauze údajného falšování finančních dokumentů. O osudu obžalovaného, který letos znovu kandiduje na prezidenta, se může rozhodovat hodiny, ale také týdny, uvádí americká média.
29. 5. 2024Aktualizováno29. 5. 2024, 23:27|

Soud s Trumpem je ve finále. Exprezidentův právník řečnil tři hodiny

Po šesti týdnech začaly před soudem v New Yorku závěrečné argumenty stran v procesu s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který čelí obžalobě z falšování finančních dokumentů v souvislosti s platbou za mlčení pornoherečce Stephanie Cliffordové. Nejprve hovořili zástupci obhajoby, Trumpův právník Todd Blanche mluvil zhruba tři hodiny, následně se ke slovu dostal prokurátor Joshua Steinglass. Po jeho řeči by se měla porota odebrat k jednání.
28. 5. 2024Aktualizováno28. 5. 2024, 18:29|

Italská policie uvalila vazbu na tři zástupce firmy Atlantia v souvislosti s pádem mostu v Janově

Italská finanční policie v pátek uvalila domácí vazbu na tři představitele různých divizí provozovatele mýtných silnic Atlantia. Jde o součást vyšetřování kvůli zfalšovaným zprávám o bezpečnostních kontrolách dálničních mostů, uvedla agentura Reuters.
13. 9. 2019|