TÉMA

Falešná identita

Španělská policie dopadla jednoho z deseti nejhledanějších lidí americké FBI

Španělská policie v Madridu zadržela Novozélanďana, který byl ve Spojených státech odsouzen na doživotí za výrobu a prodej dětské pornografie, sexuální zneužívání a násilí. Michael James Pratt je na seznamu deseti nejhledanějších zločinců amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). O středečním zadržení v hotelu, kde pobýval pod falešnou identitou, informovala v pátek policie.
23. 12. 2022|

Německý důstojník plánoval pod falešnou identitou migranta vraždu politika. Dostal pět a půl roku vězení

Na pět a půl roku do vězení poslal soud v Německu armádního důstojníka, který se několik měsíců vydával za syrského uprchlíka a v tomto krytí z krajně pravicového přesvědčení plánoval vraždu vrcholného německého politika. Verdikt, proti kterému je možné se odvolat, skončil po více než ročním procesu.
15. 7. 2022Aktualizováno15. 7. 2022, 20:52|

Německý soud posuzuje případ vojáka s falešnou identitou. Podle prokuratury chystal útok na politika

Za velkého zájmu médií začal ve čtvrtek ve Frankfurtu nad Mohanem proces s nadporučíkem německé armády, který se podle prokuratury vydával za běžence ze Sýrie a hodlal pod touto falešnou identitou zavraždit prominentního politika. Chtěl, aby z útoku byli obviňováni migranti. Obhajoba tvrdí, že nyní 32letý Franco A. je obětí štvanice. Sám obžalovaný novinářům řekl, že nikomu ublížit nechtěl.
20. 5. 2021Aktualizováno20. 5. 2021, 19:30|