TÉMA

Faktura

Třicet lidí míří k soudu v kauze firmy ČKD Praha DIZ. Daň dle obžaloby zkrátili o 438 milionů

Státní zástupce podal obžalobu v daňové kauze strojírenské firmy ČKD Praha DIZ. Před soud půjde celkem třicet lidí. Informaci zveřejnilo Vrchní státní zastupitelství v Praze na svých webových stránkách. Obžalovaní podle žalobců vytvářeli v účetnictví ČKD Praha DIZ fiktivní faktury. Tím zkrátili daň z přidané hodnoty o více než 400 milionů korun.
5. 1. 2023|

Infocentrum: Jak rozumět faktuře za energie?

ČT24 spouští projekt Drahé Česko, ve kterém pomáhá najít cestu z nelehké ekonomické situace. Rubrika Infocentrum se zaměřuje na zálohy. Jak postupovat v případě, že už se na ně krátí úspory? Jak zažádat o rozložení splátek? Ale hlavně: jak se vůbec vyznat ve fakturách? Odpovídá Daniel Stach.
24. 10. 2022|

Za nedbalou kontrolu dat uložil soud bývalému šéfovi kladenských strážníků peněžitý trest

Kladenský soud nepravomocně uložil bývalému řediteli kladenské městské policie Stanislavu Procházkovi za nedbalou kontrolu faktur, které mu předkládala podřízená, peněžitý trest 72 tisíc korun. Procházkově asistentce Heleně Jeníkové nepravomocně uložil soudce tříletou podmínku s odkladem na čtyři roky za podvod. Nepravdivě uvedla, že je zboží pořízeno pro potřeby městské policie, řekl soudce Ondřej Načeradský. Jednalo se například o oblečení, boty, elektroniku či kuchyňské potřeby. Státní zástupce oběma obžalovaným navrhoval podmíněné tresty.
13. 5. 2022|

Šéfka firmy z Prostějovska zpronevěřila přes čtyři miliony korun. Neplatila za materiál či reklamu

Škodu 4,2 milionu korun podle kriminalistů způsobila jednatelka stavební společnosti na Prostějovsku. Peníze během několika let zpronevěřila firmám, ale i jednotlivcům, kteří si u ní dopředu zaplatili materiál na stavbu. Neodváděla také řádně daně a brala si úvěry, které nesplácela. Policie se případem na podnět finančního úřadu zabývala od loňského dubna, v prosinci podala obžalobu. Pětačtyřicetiletá žena se už s žalobcem dohodla na vině a trestu, dohoda byla předložena ke schválení okresnímu soudu.
5. 1. 2022|