TÉMA

Ewa Farna

Kvůli zákazu potratů se ženy v Polsku nemohou cítit bezpečně, říká Ewa Farna

Těhotné ženy se podle polsko-české zpěvačky Ewy Farne nemohou v Polsku cítit bezpečně, když je tamní zdravotnictví nezachrání ani v případě vážného ohrožení života nenarozeným plodem. Řekla to v pořadu Interview Speciál. Promluvila také o svém vztahu k polské menšině v Česku a vnímaní vlastního těla.
18. 3. 2023|

Hudební scénou znovu létali Andělé. Chytili je Mirai i Ewa Farna

Česká hudební akademie ve Veletržním paláci rozdala hudební ceny Anděl za rok 2021. Kategorii Sólová interpretka ovládla Ewa Farna, skupinou roku se stali Mirai, v kategorii Sólový interpret byl posmrtně oceněn skladatel a zpěvák David Stypka.
27. 4. 2022Aktualizováno27. 4. 2022, 23:27|

Nejvíce nominací na hudební ceny Anděl má zpěvačka Ewa Farna

Česká hudební akademie rozhodla o trojicích nominovaných v jednotlivých kategoriích. V prestižní kategorii Album má šanci Ewa Farna s Umami, Vladimír Mišík s deskou Noční obraz a David Stypka & Bandjeez a jejich Dýchej. Nejstarší tuzemské odborné hudební ceny se budou předávat 27. dubna v pražském Veletržním paláci, ceremoniál živě nabídne Česká televize.
21. 2. 2022Aktualizováno21. 2. 2022, 13:17|

Slovenská zpěvačka podpořila v polské televizi sexuální menšiny. Editor pořadu skončil

Devatenáctiletá slovenská zpěvačka Karin Ann se vrátila z turné po Polsku, na kterém v červenci způsobila velké pozdvižení. Mladá hudebnice tam vystoupila ve veřejnoprávní televizi TVP a v přímém přenosu vzkázala sexuálním menšinám, že stojí při nich a má je ráda. TVP, která je pod vlivem vládnoucí konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS), v reakci ukončila spolupráci s příslušným editorem vysílání.
5. 8. 2021|

Písně na tělo. Farna a Aguilera vidí krásu, Queeni zadek

Billboard s Ewou Farnou visí na Times Square. Na žádanou reklamní plochu v New Yorku se česká zpěvačka dostala jako jedna z tváří upozorňující na playlist, v němž chce společnost Spotify podpořit rovnost žen a můžu v hudebním průmyslu. Farna se mezi zpěvačky z padesáti zemí dostala díky písni Tělo. Vyzývá v ní, že lidé by se neměli posuzovat podle vzhledu. „Jsem ráda, že je doba, kdy se o tom konečně mluví, taková body positive,“ říká zpěvačka. Není ale samozřejmě prvním interpretem, který svým songem vyslal do světa zprávu o (sebe)přijetí.
17. 6. 2021|

Album Folk Swings nabízí swingové předělávky Navarové, Nedvěda či Pokáče

Vojtěch Dyk zpívá Karla Kryla a Ewa Farna zastoupila Zuzanu Navarovou na albu Folk Swings. Novinka, za kterou stojí kapela B-Side Band, je výběrem folkových a popových písní v nové, swingové úpravě. Slyšet na ní jsou nejen skladby už nežijících hudebníků, ale své autorské písně znovu a v netradičním aranžmá nazpívali třeba písničkáři Jaromír Nohavica a Pokáč.
30. 10. 2020|

Šestkrát tě potkám. Vladimír Mišík si získal ceny Anděl

S několikaměsíčním zpožděním vyhlásila Česká hudební akademie držitele cen Anděl za rok 2019. Z vítězů nejčastěji zaznělo jméno Vladimíra Mišíka, který sošek obdržel celkem šest. Mimo jiné pro sólového interpreta roku. Z titulu sólová interpretka se může těšit Beata Hlavenková. Více než jedno ocenění si z 29. ročníku odnáší také projekt Zvíře jménem Podzim.
20. 6. 2020Aktualizováno20. 6. 2020, 22:48|

Romantika, problémy, uzly a pomeranče. Nový snímek chce vzkřísit české filmy pro mládež

Do českých kin vstupuje romantický teenagerovský příběh podle stejnojmenné oceňované knihy Ivy Procházkové. Uzly a pomeranče natočil na základě spisovatelčina scénáře Ivan Pokorný. Příběh odehrávající se v pohraničí vznikl v česko-německo-slovenské koprodukci, spolupracovala na něm i Česká televize.
11. 7. 2019|

V Lužických horách filmují uzly, pomeranče a poprvé i Ewa Farna

Ewa Farna si z pódií odskočí na plátno. Úspěšná zpěvačka si totiž zahraje ve filmu pro mládež Uzly a pomeranče. V příběhu z podhůří Lužických hor získala svou první filmovou roli, před kamerou se setká se zkušenějšími kolegy Stanislavem Majerem, Leošem Nohou nebo Lubošem Kostolným. Snímek v česko-německo-slovenské koprodukci začal na konci července natáčet Ivan Pokorný.
6. 8. 2018|