TÉMA

EVG

Strojvedoucí DB stávkují, protest ve čtvrtek omezí i vlaky z Prahy do Berlína

Začala stávka německých strojvedoucích sdružených v odborech GDL. Ovlivní i železniční dopravu v Česku. Omezen bude provoz dálkových spojů mezi Prahou a Berlínem a nepojedou vlaky z Chebu do Norimberku. Výstražná stávka za vyšší mzdy začala ve 22 hodin, skončit má ve čtvrtek v 18 hodin. Deutsche Bahn (DB) očekávají rozsáhlé dopady na provoz. Dopravce už kvůli stávkám odřekl čtvrteční a páteční jednání o mzdách s odbory strojvedoucích GDL.
15. 11. 2023Aktualizováno15. 11. 2023, 22:43|

Dopravu na německé železnici ochromí padesátihodinová stávka. Zastaví se i vlaky z Česka

Německou železniční dopravu od nedělní noci ochromí další výstražná stávka za vyšší mzdy, která tentokrát potrvá padesát hodin, do půlnoci z úterý na středu. Oznámily to německé železniční a dopravní odbory EVG. Stávka zasáhne dálkové i regionální spoje a také nákladní železniční dopravu. Problémy tak budou mít i cestující z České republiky, žádné mezistátní vlaky podle Českých drah (ČD) do Německa nepojedou a skončí jízdu na českém území. Spojení s Českem, mimo jiné na trati z Prahy do Berlína, zkomplikovaly i předchozí stávky.
11. 5. 2023Aktualizováno11. 5. 2023, 16:48|

Vlaková, autobusová a letecká doprava v Německu stojí. Probíhá jednodenní stávka

Vlaková, autobusová a letecká doprava po celém Německu se v pondělí kvůli čtyřiadvacetihodinové stávce za vyšší mzdy prakticky zastavila. Stávka svolaná odborovým svazem Verdi a odborovým svazem pro pracovníky na železnici a v dopravě EVG je podle médií největší stávkou v Německu za poslední desetiletí a další z řady protestních akcí, které zasáhly přední evropské ekonomiky. Dotýká se i cestujících v Česku.
27. 3. 2023Aktualizováno27. 3. 2023, 20:03|

Strojvedoucí Deutsche Bahn dál stávkují. Podnik se obrátil na soud, ten odmítl zakázat protest

Strojvedoucí osobní dopravy německé železniční společnosti Deutsche Bahn (DB) se přidali ke stávce za vyšší mzdy, kterou ve středu odpoledne zahájili jejich kolegové z nákladní dopravy. Třetí protest za posledních třicet dní skončí v úterý 7. září v 02:00. Protestu se DB pokusily předejít novou nabídkou, tu ale šéf odborového svazu strojvedoucích (GDL) Claus Weselsky odmítl. Dráhy pak oznámily, že požádaly soud, aby předběžným opatřením stávku v zájmu zákazníků zakázal. Ten však žádost odmítl.
2. 9. 2021Aktualizováno2. 9. 2021, 21:45|