TÉMA

EURO 2024

Až takový ohlas diváků jsem nečekala, řekla fotbalová komentátorka na Euru Svitková

Fotbalistka Kateřina Svitková glosuje a spolukomentuje jako vůbec první žena mistrovství Evropy na ČT Sport. Dlouholetou reprezentantku a čtyřnásobnou nejlepší hráčku roku v její nové roli nejvíce překvapila odezva diváků. Klíčová je pro ni příprava na zápasy, aby komentování mohla vyšperkovat zajímavostmi, popsala v pořadu Události, komentáře.
20. 6. 2024|

Sportovní notičky: Euro i Nagano inspirovaly operu, o tenisáku se tančil balet

Kdo se v Hamburku nedostane na zápasy mistrovství světa, může zajít na fotbal do tamního operního sálu. Hrají Fotbalovou operu inspirovanou nejpopulárnějším sportem na světě. Sport a opera, balet či klasická hudba k sobě nemají tak daleko, jak by se mohlo zdát, dokazují v historii i další hudební kusy o výkonech na hřištích. Dmitrij Šostakovič či Bohuslav Martinů skládali o fotbale a v Národním divadle se zpívalo o Naganu.
19. 6. 2024|

UEFA na Euru představila novinku – kamery se zaměří na vybrané hráče

S novým Eurem přichází i novinka od UEFA, ta každý den dopředu vybere z každého týmu jednoho hráče, kterého po celý zápas detailně sleduje kamera. Například v utkání mezi Slovenskem a Belgií to byl záložník Ondřej Duda a kapitán belgické reprezentace Kevin De Bruyne. Divákům v tuzemsku novinku zprostředkuje Česká televize na platformě ČT sport Plus. Při zápase české reprezentace proti Portugalsku se kamery zaměří na Patrika Schicka a Cristiana Ronalda.
18. 6. 2024|