TÉMA

eDokladovka

Občanský i řidičský průkaz v mobilu. Aplikace by mohla fungovat už příští rok

Vláda si ve svém programovém prohlášení předsevzala, že nejpozději v roce 2023 zruší povinnost nosit u sebe průkazy a dokumenty, které si stát může ověřit jinak. Ve středu například schválila novelu, která ruší papírové zbrojní průkazy. Tím by ale digitalizace dokladů končit neměla. Od příštího roku by mohla být k dispozici i aplikace na elektronický občanský a řidičský průkaz.
24. 5. 2023|

Prvním projektem Digitální a informační agentury má být eDokladovka. Poslouží jako občanský průkaz

Od dubna začne fungovat Digitální a informační agentura jako ústřední orgán státní správy zodpovědný za řízení digitalizace Česka. Jejím prvním velkým projektem bude digitální peněženka neboli eDokladovka, která bude sloužit pro identifikaci lidí prostřednictvím mobilu namísto plastového občanského průkazu. Platit by měla od začátku příštího roku. Informoval o tom zástupce ředitele agentury Petr Kuchař.
30. 3. 2023|

Vláda chce přepsat programové prohlášení. Plánuje podporu bydlení nebo důchodovou reformu

Kabinet v příštích týdnech přepíše programové prohlášení. To z velké části předurčuje práci parlamentu a celé směřování země. Pokračovat má pomoc domácnostem i firmám s cenami energií. V plánu je i předložení důchodové reformy, zákon o cestovním ruchu nebo eDokladovka.
2. 1. 2023|