TÉMA

Dolní oblast Vítkovice

Kvůli Colours of Ostrava dopravci posílí spoje, policie hlídky

V Ostravě ve středu začne několikadenní hudební festival Colours of Ostrava. Policie posílí hlídky, dohlížet bude i na dopravu a parkování v okolí Dolních Vítkovic. Dopravní podnik Ostrava (DPO) zase chystá posílení spojů, a to zejména ve večerních a nočních hodinách, připravil také zvýhodněnou týdenní festivalovou jízdenku. Své spoje posílí také železniční dopravci – České dráhy (ČD) i RegioJet (RJ).
včera|

Hibiki, Hibiki, NODO! Nová opera zní z Ostravy ve světových premiérách i streamech

Uvádění dosud neprověřených operních děl je posláním festivalu NODO. Ostravské bienále proto v pátém ročníku i přes koronavirová omezení uvede opery v českých i světových premiérách. Diváky přivítá od 28. do 30. srpna v ostravských divadlech, na Dole Hlubina a také při živých streamech.
28. 8. 2020|

Od litografie po největší jukebox na světě. Dolní Vítkovice vystavují minulost i budoucnost

Totální nedůvěra, deprese, hrdí Ostraváci. Hesla z výstavy v Dolních Vítkovicích, která ve zkratce charakterizují cestu ke znovuzrození této národní kulturní památky. Loni industriální areál navštívily téměř dva miliony lidí.
3. 1. 2020|

Dolní Vítkovice lákají pod vysokou pec Bolt Tower. Vznikl tam další prostor pro návštěvníky i akce

Dolní oblast Vítkovice (DOV) v Ostravě zpřístupnila další plochu pro návštěvníky areálu. Revitalizovaný prostor pod vysokou pecí by měl sloužit nejen návštěvníkům, ale využívat by se v budoucnu mohl i pro různé samostatné akce. V následujících týdnech chce vedení DOV otevřít i budovu koksovny uprostřed areálu.
11. 6. 2019|