TÉMA

Doksuri

Jižní Korea čeká hlavní nápor tajfunu, přerušila část dopravy i průmyslu

Japonsko a Jižní Korea se vypořádávají s tajfunem Khanun. Země kvůli němu částečně zastavily leteckou i železniční dopravu a některé firmy přerušily výrobu. Korea vyhlásila nejvyšší stupeň pohotovosti, nejhorší počasí čeká během čtvrtka. Na Japonsko míří nová bouře.
9. 8. 2023|

Peking uklízí po tajfunu Doksuri, další větrná smršť Khanun zasáhla Okinawu

Tajfun Doksuri způsobil v Pekingu v posledních dnech nejvydatnější deště za posledních 140 let, kdy se tento údaj ve městě měří. Při záplavách ve městě a okolí zemřelo nejméně dvacet lidí a dalších nejméně 27 se pohřešuje, uvedly úřady. Na japonskou prefekturu Okinawa udeřil tajfun Khanun. Bez proudu kvůli tomu byla ve středu ráno zhruba třetina tamních domácností a zhruba sedm set tisíc lidí dostalo výzvu k evakuaci. V souvislosti s tajfunem zemřel jeden člověk.
2. 8. 2023|

Tajfun Doksuri zaplavil ulice Pekingu, úřady hlásí zemřelé a pohřešované

Nejméně dvacet obětí si vyžádaly přívalové deště a následné záplavy v Číně, další desítky lidí se stále pohřešují. Informovala o tom státní média. V pondělí hlásily úřady dvě oběti v nejpostiženějším obvodu Men-tchou-kou západně od čínské metropole Pekingu. Víc než sto tisíc lidí vyhnal živel z domovů.
1. 8. 2023Aktualizováno1. 8. 2023, 18:20|

Tajfun Doksuri udeřil na čínské pobřeží, na Tchaj-wanu připravil tisíce domácností o elektřinu

Tajfun Doksuri si na Tchaj-wanu vyžádal jednu oběť a na sedm desítek zraněných, narušil také dodávky elektřiny tisícům domácností a vyvracel stromy. Poté se přesunul k čínské pevnině, kde postihl více než 724 tisíc lidí. V provincii Fu-ťien bylo před příchodem tajfunu evakuováno více než 416 tisíc obyvatel, informoval zpravodajský server CNN.
28. 7. 2023Aktualizováno28. 7. 2023, 19:13|