TÉMA

David Witosz

Sto let od vzniku Velké Ostravy připomenou obecní slavnosti, kabaret či tančírna

Moravskoslezské krajské město si letos sérií akcí připomene sto let od vzniku takzvané Velké Ostravy. Oslavy výročí vyvrcholí v červnu u příležitosti Muzejní noci. V plánu je kromě výstav a komentovaných prohlídek také dobový kabaret či výtvarné dílny. Náklady na připomínku jubilea budou kolem dvou milionů korun, oznámil ve čtvrtek primátor Jan Dohnal (SPOLU).
4. 1. 2024Aktualizováno4. 1. 2024, 13:29|

Ostrava-Přívoz opravila chátrající kulturní památku – bytový dům U Tiskárny

Radnice Moravské Ostravy a Přívozu zrekonstruovala bytový dům U Tiskárny, který je kulturní památkou. Deset let byla budova prázdná a chátrala. Celkové náklady na rekonstrukci přesáhly dvacet milionů korun. Investorem byl městský obvod, přispělo i Statutární město Ostrava.
16. 2. 2023|

Piráty dál povede Ivan Bartoš. Z chyb je důležité se poučit, řekl

Ve vedení Pirátů pokračuje dosavadní předseda a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. V druhém kole volby na celostátním fóru strany získal 662 z 948 odevzdaných hlasů. Jeho soupeř, senátor Lukáš Wagenknecht, obdržel 265 hlasů. Prvním místopředsedou strany se stal europoslanec Marcel Kolaja. Druhou místopředsedkyní je náměstkyně hejtmana Vysočiny Hana Hajnová. Trojkou je zastupitelka Prahy 21 Blanka Charvátová. Posledním místopředsedou se stal bývalý poslanec Martin Jiránek. Podle aktuálních čísel, která zazněla na sobotním fóru, mají Piráti 1230 členů.
8. 1. 2022Aktualizováno8. 1. 2022, 21:39|

Bartoše vyzvou při sobotní volbě předsedy Pirátů tři protikandidáti

Potvrzeno. Kandidáty na předsedu Pirátů budou kromě obhajujícího šéfa Ivana Bartoše a senátora Lukáše Wagenknechta také někdejší místopředsedkyně strany Jana Michailidu a ostravský radní David Witosz. O místopředsednické posty se na on-line zasedání celostátního fóra budou ucházet necelé dvě desítky kandidátů. Dosavadní místopředseda Vojtěch Pikal v pondělí prohlásil, že pozastaví své členství ve straně, vadí mu aktualizace všeobecného kodexu zastupitele, který definuje kumulaci funkcí.
3. 1. 2022Aktualizováno3. 1. 2022, 18:56|