TÉMA

Ch-22

V Dnipru nejspíš zabíjela raketa schopná nést i jadernou hlavici. Ukrajina se jich zbavovala

Bilance obětí v sutinách domu v ukrajinském Dnipru, který v sobotu zasáhla ruská raketa, je podle tamních úřadů 45 mrtvých, včetně šesti dětí. Ukrajinské letectvo tvrdí, že použitou zbraní byla raketa Ch-22 Burja (Bouře) ze sovětské éry, známá také v kódu NATO pod názvem AS-4 Kitchen.
18. 1. 2023|

Poradce Zelenského Arestovyč rezignoval. Jeho výroků o protivzdušné obraně v Dnipru se chopilo Rusko

Kvůli svým výrokům o práci ukrajinské protivzdušné obrany v souvislosti se sobotním útokem na rezidenční budovu v Dnipru v úterý rezignoval poradce prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč. Kreml s odvoláním na Arestovyčovo prohlášení odmítl zodpovědnost za útok na obytnou budovu ve východoukrajinském městě, při kterém po úterní aktualizaci počtu obětí zemřelo nejméně 45 lidí. Záchranáři už ukončili prohledávání sutin zničeného domu.
17. 1. 2023Aktualizováno17. 1. 2023, 13:53|

Ruský útok v Dnipru má už 35 obětí. Šance na záchranu nezvěstných klesá

Počet obětí, které si vyžádal sobotní ruský zásah obytného domu v ukrajinském Dnipru, stoupl podle agentury Ukrinfrom na 35. Přinejmenším 75 lidí, včetně třinácti dětí, při útoku utrpělo zranění, z trosek se podařilo zachránit devětatřicet lidí. Více než tři desítky dalších lidí se podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pohřešují. Na místě pokračují záchranné práce, šance najít další přeživší jsou podle vedení města minimální.
15. 1. 2023Aktualizováno15. 1. 2023, 22:05|