TÉMA

Cena Emmy

Boj o moc zná své smutné vítěze. Ve finále seriálu se rozhodlo, kdo převezme rodinnou firmu

Otázka, kdo z dětí miliardáře Logana Roye převezme rodinný podnik, je po pěti letech a čtyřech sezonách seriálu Boje o moc zodpovězena. O víkendu se odvysílal poslední díl. Titul, za nímž stojí britský autor Jesse Armstrong, balancoval mezi ironickou černou komedií a temným rodinným dramatem. Diváci i kritika devětatřicet epizod oceňovali za konstantní úroveň kvality – seriál v minulých letech vyhrál dva Zlaté glóby i dvě ceny Emmy za nejlepší televizní drama.
31. 5. 2023|

Místo Havaje Sicílie. Nejoceňovanější minisérie současnosti Bílý lotos se stane sexuální fraškou

Luxusní hotelový resort, zazobaní hosté a personál, který musí plnit jejich přání. Tato kombinace zafungovala jako rozbuška vztahových dramat, mocenských pnutí i kulturních a generačních válek v satirické minisérii Bílý lotos, která v polovině září získala deset sošek Emmy. Na konci října dostane pokračování, které bude mít o epizodu navíc, havajský ostrov Maui vymění za Sicílii a na scénu se v něm vrátí Tanya v podání Jennifer Coolidgeové.
10. 10. 2022Aktualizováno10. 10. 2022, 15:34|

Zemřela herečka Betty Whiteová, brzy by oslavila sté narozeniny

Ve věku 99 let zemřela americká herečka Betty Whiteová. Za svou více než osmdesátiletou kariéru posbírala několik cen Emmy, proslavila se zejména komediálním seriálem The Golden Girls. Whiteová by za necelé tři týdny oslavila sté narozeniny.
31. 12. 2021|

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée, natočil film Klub poslední naděje a seriál Sedmilhářky

Ve věku 58 let zemřel kanadský režisér a producent Jean-Marc Vallée. Získal cenu Emmy za režii populárního seriálu HBO Sedmilhářky, jeho drama Klub poslední naděje z roku 2013 získalo několik nominací na Oscara. Vallée o víkendu náhle zemřel na své chatě u kanadského Quebecu.
27. 12. 2021|

Streamovací služby nasadily cenám Emmy korunu. Poprvé ovládly všechny hlavní kategorie

Americké televizní ceny Emmy patří streamovacím službám. Ty si poprvé odnesly ocenění ve všech třech hlavních kategoriích. Dramatu vládla Koruna o britské královské rodině z produkce Netflixu. Pod stejnou značkou vznikl i Dámský gambit označený za nejlepší minisérii. Mezi komediálními seriály uspěla Ted Lasso z prostředí amerického fotbalu, vznikl pro platformu Apple TV+.
20. 9. 2021|
Sociální sítě

Vedle sněhu nával instafiltrů. Reportér při vstupu omylem vysílal humornou aplikaci

Americký novinář Justin Hinton těsně před živým vstupem nedopatřením spustil obličejové filtry. Sebedůstojnější projev byl zbytečný, dlouholetému lokálnímu novináři CNN a držiteli prestižní ceny Emmy se na tváři během reportáže rozehrály nejrůznější animované obličeje. Video se stalo hitem sociálních sítí.
4. 3. 2020|