TÉMA

Bohemian Rhapsody

Nejvýdělečnější film historie, který nemá fanoušky. Do kin míří po třinácti letech pokračování Avatara

Už jen několik týdnů zbývá do premiéry prvního pokračování nejvýdělečnějšího filmu všech dob, Avatara režiséra Jamese Camerona. Technologicky převratný snímek, po němž se desítky dalších velkofilmů převlékaly do 3D, ale přichází do úplně jiné doby, než v jaké vstupoval do kin původně. Pandemií i streamováním změněný trh posunul návyky diváků, pro něž už obří modří tvorové, kteří bojují za záchranu své panensky krásné planety Pandora, nemusí být takové lákadlo. Podle insiderů oslovených ČT24 ale film s podtitulem The Way of Water zase překvapí.
12. 11. 2022|

Zelená kniha je film roku. Nejvíc Oscarů má ale Bohemian Rhapsody

Cenu Oscar pro nejlepší film letos získala Zelená kniha režiséra Petera Farrellyho, která vypráví o cestě černošského pianisty s bílým řidičem po rasistickém Jihu šedesátých let. Zelená kniha uspěla celkem třikrát stejně jako Black Panther a Roma, čtyři zlaté sošky má Bohemian Rhapsody. Ceny pro nejlepší herce v hlavních rolích dostali Rami Malek a Olivia Colmanová. Cenu za režii má Alfonso Cuarón.
24. 2. 2019Aktualizováno25. 2. 2019, 06:39|
168 HODIN

Show pokračuje. Film o Freddiem Mercurym pokropil českou Queenománii živou vodou

Film o životě zpěváka Freddieho Mercuryho Bohemian Rhapsody, který získal dva Zlaté glóby, válcuje kina ve světě i v České republice. Od listopadové premiéry snímek vidělo už přes milion Čechů. Queenománie má u nás živnou půdu a zpěvák Freddie Mercury talentované imitátory. Pro pořad 168 hodin je natáčela Martina Houdková.
14. 1. 2019|