TÉMA

Bohéma

V Brně ukončilo provoz očkovací centrum Bohéma. Pro vakcínu proti covidu si tam přišlo přes 80 tisíc lidí

Očkovací centrum Bohéma v Janáčkově divadle v Brně kvůli nízkému zájmu ukončilo provoz. Od července roku 2021 tam očkování proti covidu dostalo přes osmdesát tisíc lidí. Podání vakcíny zajišťovala Společnost Podané ruce. Očkování se přesouvá do Vídeňské ulice.
1. 3. 2023|

V Česku dostalo vízum téměř 218 tisíc uprchlíků z Ukrajiny

Česko udělilo lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajinu doposud téměř 218 tisíc víz. V úterý jich přibylo zhruba 5100. Ministerstvo vnitra o tom informovalo na Twitteru. Uprchlíci před válkou dostávají od úterý víza za účelem dočasné ochrany, která nahradila dosud vydávaná speciální dlouhodobá víza. Mohou tak pobývat na území České republiky až rok. Počet uprchlíků ve vlacích do Česka klesá, stále však jde podle Českých drah o tisíce lidí denně. Ambulance pro uprchlíky z Ukrajiny zřídila už většina fakultních nemocnic.
23. 3. 2022Aktualizováno23. 3. 2022, 17:30|

Brno otevírá další očkovací místo bez registrace. Tentokrát v centru

Vakcínu bez registrace dostanou lidé v Brně v Janáčkově divadle od čtvrtečních 14 hodin. Společnost Podané ruce tam otevřela očkovací centrum Bohéma, které bude fungovat sedm dní v týdnu. Lidé si vyberou ze dvou druhů vakcín, dvoudávkové od společností Pfizer/BioNTech nebo jednodávkové Janssen společnosti Johnson&Johnson. Předpokládaná kapacita centra je 1500 lidí denně, řekl novinářům ředitel Podaných rukou Jindřich Vobořil.
22. 7. 2021|

Čtyři roky chátrala, teď roste v bývalé brněnské restauraci Bohéma očkovací centrum

V bývalé restauraci Bohéma v Janáčkově divadle v Brně vzniká další očkovací centrum. Provozovatelem bude společnost Podané ruce. Vakcínu proti covidu-19 by tam denně mohlo dostat až 1500 lidí. Budoucí využití prostor město zvažuje.
10. 2. 2021|
Český lev

Český lev se zakousl do České televize. Sebrala všechny nominace za televizní tvorbu

Vedle nejlepších filmů v kinodistribuci a jejich tvůrců vybírají ceny Český lev také to nejlepší z televizní tvorby uplynulého roku. Vítězové v kategoriích Televizní film nebo minisérie a Dramatický televizní seriál budou, stejně jako „velcí“ Lvi, vyhlášeni 10. března v přímém přenosu České televize. Všechny nominace 25. ročníku pocházejí z její produkce. Uspěl například seriál Bohéma nebo snímek Zádušní oběť.
12. 2. 2018|