TÉMA

Asociace nemocnic ČR

Spor o platy a přesčasy lékařů pokračuje, některé nemocnice už přesáhly zákonné limity

Lékařská komora chce garantované platy na úrovni jednoho a půl až trojnásobku průměrné mzdy, a to bez přesčasové práce. Ministr Vlastimil Válek (TOP 09) to odmítá. Dohoda podepsaná koncem loňska podle něj při takových příjmech zahrnuje i osm hodin přesčasů týdně. Její podpis ukončil protest části doktorů, kteří vypověděli práci navíc. Jednou z podmínek přitom bylo právě stanovení nových principů odměňování od začátku příštího roku.
13. 7. 2024|

Část zdravotnických zařízení přes léto omezuje provoz, některá oddělení zavírají

Letní měsíce nemocnice pravidelně využívají k nutným opravám a dohánění restů z průběhu roku. Letos mají ale situaci komplikovanější. Zdravotníci si po nasazení během pandemie potřebují odpočinout a vybrat odkládané dovolené. Některá zdravotnická zařízení proto přes léto omezují provoz nebo svá oddělení úplně zavírají.
20. 7. 2021|

Do Rakouska a na Slovensko by se mohlo cestovat od června, myslí si Babiš

Hranice s Rakouskem a Slovenskem by se podle premiéra Andreje Babiše (ANO) mohly otevřít 8. nebo 15. června. Řekl to v rozhovoru pro Blesk. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) následně sdělil, že příští týden bude jednat se zástupci obou těchto zemí o harmonogramu pro otevření hranic. Počet vyléčených z koronavirové nákazy v Česku překročil 5 tisíc, uzdravily se už tři pětiny lidí s nemocí covid-19.
13. 5. 2020Aktualizováno13. 5. 2020, 20:42|