TÉMA

Arabská komunita

Napětí na Blízkém východě doléhá i do Vídně. Odehrálo se tam několik incidentů včetně žhářského útoku

Napětí spojené s Gazou silně doléhá i do Vídně - skrze tamní arabskou komunitu. V rakouské metropoli se v posledních týdnech odehrálo několik incidentů včetně žhářského útoku a provokací při protestech. Tradičně neutrální alpská země se v konfliktu jasně staví na stranu Izraele, což kromě ulice vyvolalo spory i ve vládě.
13. 11. 2023|

Izrael má rozpočet na příští rok, což podpořilo stabilitu vládní koalice

Izraelský parlament v pátek schválil rozpočet na příští rok a nová vláda premiéra Naftaliho Bennetta tak obstála v další zásadní zkoušce a zajistila si stabilitu, píší izraelská média. Velkým úspěchem kabinetu bylo už čtvrteční přijetí letošního rozpočtu v nejzazším možném termínu, což odvrátilo předčasné volby. Teď šlo o rozpočet na rok 2022 a podle listu The Jerusalem Post ho podpořilo 59 poslanců Knesetu, proti bylo 56 zákonodárců.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 10:08|

Izraelský parlament schválil rozpočet, zažehnal tak hrozbu předčasných voleb

Izraelský parlament ve čtvrtek časně ráno schválil rozpočet na letošní rok a prozatím tak zabránil konání dalších předčasných voleb, napsala agentura DPA. Je to poprvé od roku 2018, co se vládě podařilo prosadit plán na hospodaření státu. Hlasování se považuje za zásadní test vlády premiéra Naftaliho Bennetta a bude pokračovat i během dne, kdy se bude rozhodovat o prováděcím zákonu a rozpočtu na příští rok.
4. 11. 2021Aktualizováno4. 11. 2021, 09:00|