TÉMA

Karlovy Vary

V Karlových Varech začala oprava Chebského mostu, kvůli špatnému stavu ho kryjí ochranné sítě
V Karlových Varech začala pět let připravovaná rekonstrukce klíčového Chebského mostu v centru města. Opravou projde část vedoucí přes rušný silniční průtah směrem na Prahu a Cheb. Další části vedoucí přes řeku Ohři a železnici přijdou na řadu v příštím roce. Práce mohou podle magistrátu omezit dopravu.
před 9 h hodinami|ČT24
V Karlovarském kraji začaly opravy mostů, ještě před začátkem stavební sezony
Stavební firmy v Karlovarském kraji už zahájily práce. Opravují mosty u Chebu a na silnici mezi Karlovými Vary a Plzní, které měly být už tři měsíce v provozu. Kvůli nepříznivému počasí na začátku loňského prosince ale firmy musely práce předčasně ukončit.
13. 3. 2024|ČT24
V Karlových Varech hořela ubytovna, hasiči evakuovali čtyřicet lidí
V Karlových Varech v části Bohatice hořela dopoledne ubytovna. Hasiči evakuovali čtyřicet lidí do přistaveného autobusu, jeden člověk se nadýchal kouře.
9. 3. 2024|ČTK
Měl financovat ruskou válku, teď chce stavět byty v Karlových Varech. Město prý vlastníka firmy nezkoumalo
Vedení Karlových Varů hodlá i nadále podporovat developerský projekt, který v lázeňském městě plánuje kontroverzní ruský podnikatel Felix Ikonnikov. Ten podle zjištění Reportérů ČT financoval proruské separatisty na východě Ukrajiny z peněz vydělaných v takzvané pyramidové hře. Na západě Čech chce postavit 250 bytů.
3. 3. 2024|ČT24
Česko vydalo od začátku zavádění protiruských sankcí téměř dvě stě výjimek, prohlásil šéf FAÚ
Během dvou let od začátku zavádění protiruských sankcí vydalo Česko téměř dvě stě výjimek. Jde zejména o dodavatele v oblasti jaderné energetiky. V rozhovoru pro Českou televizi to uvedl šéf Finančního analytického úřadu (FAÚ) Jiří Hylmar. Hodnota zmrazeného majetku se podle něj pohybuje kolem 10 miliard korun.
20. 2. 2024|ČT24
Vláda potvrdila zmrazení desítek nemovitostí ve vlastnictví Ruska
Vláda potvrdila zmrazení zhruba sedmdesáti nemovitostí, které v Česku vlastní Ruská federace. Vyplývá to z usnesení, na které v odpovědi pro ČT odkázal mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Kabinet na konci ledna zamítl námitku podniku pro správu ruského majetku v zahraničí, který si stěžoval na zařazení na český sankční seznam. Ministři o případu jednali v utajovaném režimu, odůvodnění tak není známé. Vláda zmrazila ruský majetek loni v listopadu. Kreml vzkázal, že krok odmítá a zvažuje odpověď.
16. 2. 2024|Šimon Rogner
V Praze možná zdraží jízdné. Teď je MHD v největším českém městě jedna z nejlevnějších
Praha se ještě letos bude muset zřejmě zabývat změnami jízdného – bude zvažovat zdražení městské hromadné dopravy. Konkrétní návrhy už mají radní. V tuto chvíli platí Pražané za MHD deset korun za den, a to v případě, že mají roční kupon. Jenže to je ve srovnání s jinými evropskými metropolemi, ale i velkou většinou krajských měst v Česku mnohem méně. Náklady se navíc výrazně zvýšily.
15. 2. 2024|Marek Vrlák, ČT24
168 hodin: „Dceru jsme nesli jako hadrovou panenku.“ Předávkování HHC zažila rodina z Olomouce i žáci karlovarské školy
HHC připomíná marihuanu, je ale legálně prodejné a volně se k němu dostanou také dětí mladší osmnácti let. Mladiství se k látce mohou dostat v prodejnách, automatech nebo na internetu. Prodej produktů s HHC v Česku totiž není zakázaný a výrobci na děti přímo cílí. Kvůli vyšší koncentraci látky v některých produktech zažili předávkování žáci jedné ze základních škol na Karlovarsku, ale i rodina z Olomouce.
12. 2. 2024|ČT24
Uvolněné skály u centra Karlových Varů zajišťují specialisté. Město proti sesuvům balvanů bojuje dlouhodobě
V Karlových Varech specialisté zpevňují další skálu. Těsně u lázeňského centra statik zjistil několik uvolněných kusů, u kterých hrozilo, že se zřítí. Zvětralé skalní masivy město řeší dlouhodobě. Do jejich zabezpečení magistrát každoročně investuje až patnáct milionů korun.
10. 2. 2024|ČT24
Stodesítka mezi Vary a Ostrovem bude možná až po úpravě křižovatek
Zhruba tři stovky řidičů dostaly loni pokutu za překročení rychlosti na tahu z Karlových Varů do Ostrova. Silnice I/13 má sice čtyři jízdní pruhy, nejvyšší povolená rychlost je tam však jen devadesát kilometrů za hodinu. Její navýšení na 110 kilometrů za hodinu navzdory přáním řidičů i Ředitelství silnic a dálnic neumožňuje zákon. Problémem jsou křižovatky, které by musely projít přestavbou, zatím na nich chybí připojovací pruhy.
7. 2. 2024|ČT24
České úřady prověřují majetek Felixe Ikonnikova. Z pyramidové hry měl financovat Ruskem koordinované síly na východě Ukrajiny
České úřady prověřují majetek ruského podnikatele Felixe Ikonnikova. Podle zjištění Reportérů ČT patřil k účastníkům pyramidové hry, která připravila lidi o stovky milionů korun a z výtěžku financovala Ruskem koordinované síly na východě Ukrajiny. V Česku Ikonnikov vlastní nemovitosti.
4. 2. 2024Aktualizováno5. 2. 2024, 22:39|ČT24
Školáci v Karlových Varech se otrávili bonbony s kanabinoidem, řeší to policie
Policisté prověřují případ otravy několika žáků základní školy v Karlových Varech. Zjistili, že žáci se předávkovali želé bonbony s obsahem látky HHC, což je kanabinoid vyskytující se v konopí, informovala krajská policejní mluvčí Zuzana Churaňová. Intoxikované děti skončily v nemocnici. Látka HHC není v Česku zakázaná a dá se koupit například v pouličních prodejních automatech, například ve formě bonbonů. Karlovarská nemocnice na svém facebookovém profilu napsala, že se s případy předávkování touto látkou setkává stále častěji.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 20:35|ČTK, ČT24
„Šelma z Valče“ lovila před desítkami milionů let na Karlovarsku. Teď ji popsali čeští vědci
Paleontologové v okolí Valče na Karlovarsku objevili čelist dosud neznámého zvířete z období raných třetihor. Unikátní nález je nejstarším dokladem kočkotvárných šelem v Evropě. Levou spodní čelist při geologickém průzkumu objevil paleontolog Národního muzea Boris Ekrt s kolegyní Lucií Kunstmülerovou z Univerzity Karlovy už v roce 2017, ale až pozdější rozsáhlé zkoumání ukázalo, že jde o dosud nepopsaný druh šelmy. Od června se s nálezem budou moci seznámit návštěvníci v přírodovědné expozici Národního muzea Okna do pravěku.
29. 1. 2024|ČTK
Firma ruských majitelů údajně prodala pozemky bez svolení vlastníka. Dědic je teď chce získat zpět
Šesti desítkám rodin na Karlovarsku hrozí, že přijdou o stavební pozemky. Policisté vyšetřují údajný podvod firmy ruských majitelů, která měla lidem prodávat parcely bez souhlasu vlastníka. Katastr už nemovitosti zaplomboval a rodina původního majitele je chce zpátky. Lidé už přitom na některých začali stavět domy.
28. 1. 2024|ČT24
Rusové se v Česku dál zbavují majetku. Bojí se přitvrzení sankcí
Obavy zámožných Rusů z dalších sankcí, které Česko přijalo vůči Rusku po útoku této země na Ukrajinu, pokračují. ČT zjistila, že exmanažer významné ruské zbrojařské firmy Genadij Ljachov například prodává historickou karlovarskou vilu za víc než sto milionů korun. Nemovitostí se snaží zbavit i někteří ruští politici.
20. 1. 2024|ČT24
Karlovarská nemocnice potřebuje zásobu krve. Stěhování transfuzního oddělení na týden zastaví odběry
Nemocnice v Karlových Varech potřebuje větší zásoby krve od dárců. Od února bude mít transfuzní oddělení přímo ve svém areálu, jenže stěhování do nových prostor má zároveň omezení – týden nebude mít zařízení kde dárcům krev odebírat. Proto teď potřebuje větší rezervy.
12. 1. 2024|ČT24
Hladiny řek v Česku stoupají. Ohře ve Varech se rozlila, hasiči zachraňovali lidi z chaty
Déšť a tání sněhu zvyšují hladiny mnoha řek a potoků v Česku. Počet míst, kde toky dosáhly povodňového stupně, stoupl odpoledne na více než sto z ranních zhruba šedesáti. Nejvyšší, třetí stupeň platil kolem 17. hodiny na pěti místech. Vyplývá to z údajů na povodňovém webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Stále je v platnosti výstraha, podle které se mohou rozvodnit řeky téměř v celé republice.
24. 12. 2023Aktualizováno24. 12. 2023, 17:55|Milan Dolejší, ČTK, Andrea Gričová
V Karlových Varech se nedaří zastavit sesouvající se svah. Ohrozit by mohl domy i dodávky tepla
U nádraží v Karlových Varech se dál sesouvá svah nad železniční tratí, geologům se proces nedaří zastavit. Specializovaná firma tam pracuje dva měsíce. Stále tak hrozí sesuv na mezinárodní trať do Německa. A teď přibyl další problém – do pohybu se dal i strmý svah u nedalekého sídliště. Jeho pohyb by mohl potenciálně ohrozit nejen domy, ale i podzemní přívod tepla.
15. 12. 2023|ČT24
Karlovarský kraj nahradí autobusy soukromých dopravců vlastními, musí ale sehnat řidiče
Karlovarský kraj bude jako první v Česku od nového roku provozovat na svém území vlastní ekologické autobusy, které nakoupil za téměř 1,5 miliardy korun. V meziměstské dopravě tak nahradí některé soukromé dopravce, jimž dosud provoz dotoval. Hejtmanství ale musí do ledna sehnat desítky nových řidičů.
13. 12. 2023|ČT24
Finanční analytický úřad prověřuje další hotel napojený na Rusko
České úřady se zabývají dalším majetkem Ruska, který by mohl být obstavený v rámci národních sankcí. Podle informací ČT Finanční analytický úřad (FAÚ) prověřuje hotely ovládané ruskými státními organizacemi. Už před dvěma týdny vláda uvalila sankce na společnost ovládající v Česku desítky nemovitostí Ruské federace.
28. 11. 2023|
Sankce zablokovaly Ruské kulturní centrum i konzuláty v Brně a Karlových Varech. Uvažuje se o jejich konfiskaci
Mezi ruskými nemovitostmi, které v České republice zablokoval katastrální úřad, je i pražské sídlo Ruského kulturního centra. To bylo už dříve prověřováno kvůli protiukrajinské propagandě. Kromě toho se národní sankce vztahují i na budovy konzulátů v Brně a Karlových Varech.
20. 11. 2023|jch
Opravy stadionu v Karlových Varech odhalily letité nedodělky, město možná podá žalobu
Podáním žaloby zřejmě skončí 19 let stará rekonstrukce atletického stadionu v Karlových Varech. Potvrdilo to vedení města. Na hrubé nedostatky a špatně provedené práce svých předchůdců přišla stavební firma, která provádí opravy areálu nyní. Stavba se tak prodražila a o rok prodloužila, což komplikuje činnost místních atletických klubů.
16. 11. 2023|
Česko zmrazilo majetek ruského podniku spravujícího nemovitosti. Nezůstane to bez odpovědi, vzkázala Moskva
Zmrazení majetku ruského podniku spravujícího nemovitosti Českou republikou nezůstane  podle Moskvy bez odpovědi. Podle agentury TASS se tak vyjádřil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, později podobně reagovala také mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. Peskov označil krok Prahy za nezákonný, ruské úřady podle něj prozkoumají, jaký majetek má Česká republika v Rusku. O zařazení podniku na národní sankční seznam rozhodla ve středu vláda.
16. 11. 2023Aktualizováno16. 11. 2023, 17:07|
Ruští podnikatelé napojení na Putinův režim se zbavují majetku v Česku, dle analytiků se obávají sankcí
V Česku se zbavují majetku další podnikatelé z Ruska napojení na současný režim Vladimira Putina. Podle Reportérů ČT jde například o rodinu exministra dopravy Igora Levitina nebo někdejšího poslance strany Jednotné Rusko Vjačeslava Timčenka. Podle analytiků převody majetku souvisí s obavou před sankcemi.
13. 11. 2023|