TÉMA

Generation What

Generation What

Mladí nevěří politikům. Budoucnost ale vidí pozitivně, ukázal projekt Generation What?

U počítače nebo mobilů stráví tři tisíce hodin ročně. Devadesát procent z nich aktivně využívá sociální sítě. Řeč je o generaci Y nebo sametových dětech, tedy lidech ve věku 18 až 34 let. Co zajímá současnou mladou generaci, zjišťoval formou ankety a sociologického průzkumu projekt Generation What. Výsledky například ukázaly, že většina z nich věří v lepší život, než vedou jejich rodiče. Skoro polovina z nich by byla ochotná bojovat za svůj národ v armádě.
16. 11. 2016|
Generation What

Internet nepotřebujeme, tvrdí mladí Češi. Facebook ale má 90 % z nich

Generation What?, tedy lidé, kteří nyní nejčastěji prožívají třetí desetiletí svého života, v podstatě všichni používají internet a devadesát procent z nich je na sociálních sítích. Svůj život si přesto bez internetu dokáže představit 60 procent z nich, což je výrazně více, než v zemích západní Evropy.
4. 5. 2016Aktualizováno4. 5. 2016, 12:59|
90‘ ČT24

Generation What? Cestování, jazyky a obrovský přístup k informacím

Jsou mladí, jazykově vybavení a na Googlu najdou prakticky cokoliv - svým rodičům ale můžou připadat tak trochu jako z Marsu. Generace What? totiž získala vzdělání už v demokratické společnosti, zatímco rodiče těchto dětí jsou ještě vychovávaní v socialistickém zřízení. „To má za následek i jiný životní styl, cestování, znalost jazyků, ale také adaptaci technologií,“ vysvětloval v Hyde Parku Martin Buchtík ze Sociologického ústavu Akademie věd, hlavní sociolog projektu Generation What?
25. 4. 2016Aktualizováno25. 4. 2016, 21:37|
Generation What

Seznámení na dálku, manželství a pak rozvod – rodinný život podle generace What

Oženit se nebo se vdát – a připravit se na rozvod. Takto romanticky a současně střízlivě vidí svoji budoucnost Generation What?, tedy lidé, kteří nyní nejčastěji prožívají třetí desetiletí svého života. Tato generace se tak od předchozích neliší tím, že většina mladých lidí předpokládá svůj vstup do manželství. Výrazně odlišný pohled však mají na navazování vztahů. Vyplývá to z velkého mezinárodního průzkumu, kterého se můžete zúčastnit i vy.
18. 4. 2016Aktualizováno18. 4. 2016, 08:00|