PŘÍSAHA k tématu Covid-19

Prošetříme všechny covidové zakázky a budeme trvat na potrestání viníků. Budeme bojovat proti dalšímu rušení prezenční výuky. Chceme digitalizaci státní správy.

To, co vláda předváděla během nouzového stavu, je podle nás privatizace číslo 2. Prošetříme všechny covidové zakázky z nouzového stavu a budeme trvat na zřízení vyšetřovací komise, jejíž součástí bude tým nezávislých odborníků.

Následně budeme trvat na podání konkrétních trestních oznámení vedoucích k potrestání viníků.

Prosadíme zavedení povinnosti státu vymáhat náhradu škody po úřednících a ministrech.
Stát nebyl schopen včas zajistit dostatek vakcín. Chceme navázat na vynikající československou praxi ve výrobě sér, očkování a léčiv. Zajistíme výrobu vakcín a léčiv na území České republiky.

Pandemie ukázala, že lékaři a sestry jsou to nejcennější, co máme. Nepřipustíme privatizaci páteřních nemocnic a budeme podporovat vzdělávání nových lékařů a sester tak, aby jich byl dostatek i v krizových obdobích.

České děti byly během pandemie nejdelší dobu mimo školu z celé Evropy. Vytvoříme systém ochrany předškolních a školních dětí a budeme bojovat proti dalšímu rušení prezenční výuky.

V případě další vlny covidu pomůžeme podnikatelům a budeme postupovat po vzoru Rakouska a Německa: Nejdřív podpořme, teprve pak kontrolujme.