Před fotbalovým zápasem s Anglií policie v centru Prahy zadržela několik výtržníků

Policisté v centru Prahy zadrželi několik lidí při zásahu ve dvou restauracích proti fotbalovým výtržníkům. Na Twitteru to uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk; později upřesnil, že zadrženo bylo 31 osob, z toho 14 cizinců. Česká reprezentace se v pátek na stadionu v Edenu střetla v kvalifikačním zápase na mistrovství Evropy proti Anglii.

„Policisté zakročili v centru Prahy ve dvou restauracích proti fotbalovým výtržníkům. Několik osob bylo zajištěno,“ napsal Daněk. Dodal, že zákroky se neobešly bez použití donucovacích prostředků. Z fotografie, kterou své sdělení doprovodil, vyplývá, že zásah se odehrál v Týnském dvoře.  

Na bezpečnost utkání, které začalo ve 20:45, dohlíželi podle dřívějšího Daňkova oznámení stovky příslušníků pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby, policisté z antikonfliktního týmu a také pražští strážníci. Pomáhalo jim jedenáct kolegů z Anglie. Policie byla připravena mimo jiné právě na řešení případných konfliktů v centru.

Hlavně v Anglii panují obavy z možných násilností radikálních fanoušků Albionu v Praze. Britská policie dokonce neúspěšně žádala evropskou fotbalovou asociaci UEFA o odložení kvalifikačního zápasu v Edenu na jiný den než pátek večer, kdy podle dosavadních zkušeností dělají chuligáni největší problémy. Například loni při přípravě proti Nizozemsku zadržela v Amsterodamu policie víc než sto anglických rowdies.