Vlak na Mělnicku usmrtil ženu, provoz mezi Kralupy a Prahou stál několik hodin

V Dolanech nad Vltavou na Mělnicku v úterý odpoledne srazil vlak ženu, nehodu nepřežila. Provoz na trati vedoucí do Německa byl mezi Kralupy nad Vltavou a Libčicemi nad Vltavou více než čtyři hodiny zastaven, mezi Prahou-Holešovicemi a Kralupy jezdily kyvadlově autobusy. Okolnosti nehody policisté vyšetřují, informovala jejich mluvčí Michaela Richterová. Podle mluvčího Správy železnic Pavla Tesaře se provoz podařilo obnovit před 19:30.

Událost byla podle webu Českých drah hlášena před 15. hodinou, nehoda se podle Richterové stala na zastávce. „Přijali jsme informaci o střetu vlaku s ženou,“ řekla mluvčí. Zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo sebevraždu, není jasné. Před 19:00 mluvčí doplnila, že policisté zatím stále neznají totožnost mrtvé. „Dnes (v úterý) už určitě žádné další informace k případu nebudou,“ dodala Richterová.

Dálková i regionální doprava mezi stanicemi Praha hlavní nádraží a Kralupy nad Vltavou musela být zastavena. Některé vlaky byly odřeknuty. Cestující vozily autobusy z Holešovic do Kralup. Omezeně byla zavedena kyvadlová autobusová doprava také v úseku Libčice nad Vltavou až Kralupy nad Vltavou. Provoz na trati byl obnoven v 19:25, informoval mluvčí Správy železnic Tesař.