Dálnici D1 na Přerovsku uzavřela nehoda

Dálnici D1 mezi Hranicemi a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku uzavřela ve čtvrtek po poledni nehoda. Podle prvotních informací policie řidič dodávky narazil zezadu do kamionu.

Řidič dodávky utrpěl zranění, na místě zasahuje letecká záchranná služba, informoval před 14. hodinou krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se podle informací Ředitelství silnic a dálnic stala na 299. kilometru ve směru na Olomouc.

Ke srážce dvou vozidel došlo kolem 12:40, dálnice následně musela být ve směru na Olomouc uzavřena. Z informací na portálu dopravniinfo.cz vyplývá, že omezení může vydržet až do 15:45 a že doprava byla kvůli nehodě odkloněna na objízdnou trasu.

Podle mluvčí hasičů Lucie Balážové se srazila dodávka a dvě nákladní auta. „Z dodávky jsme vyprostili zraněného řidiče, který zůstal v kabině zaklíněn pod přístrojovou deskou. Využili jsme hydraulické nůžky a rozpínák s řetězy, abychom jej z auta dostali ven,“ přiblížila zásah. Zraněného řidiče předali hasiči zdravotnické záchranné službě.

Podle mluvčí hasičů policie odklání dopravu přes Hranice. Hasiči budou s odtahovou službou řešit odsun vozidel mimo komunikaci a odtah, dodala Balážová.