Na pražském Masarykově nádraží proti sobě jely dva vlaky. Strojvedoucí stihli zastavit

Na Masarykově nádraží v Praze ve čtvrtek ráno jely proti sobě dva vlaky. Souprava z Mladé Boleslavi směřující na nádraží projela návěstidlo zakazující jízdu, z nádraží už vyjížděl vlak do Milovic. Strojvedoucí stihli soupravy zastavit, nikomu se nic nestalo. Doprava na železnici byla po 8:30 zastavena, v plném provozu byla zhruba od 10:00.

„Dnes ráno v 08:24 došlo v Praze na Masarykově nádraží k nedovolené jízdě osobního vlaku, který jel z Mladé Boleslavi. Podle dosavadních informací, které máme, došlo k projetí o 14 metrů, nicméně už do protivky se rozjížděl vlak, který jel směrem do Milovic. Oba strojvedoucí stihli sami zastavit,“ popsal událost mluvčí inspekce Martin Drápal. Inspekce podle něj na místo nevyrážela, případem se zabývá Správa železnic (SŽ), dodal.

„Osobní vlak přijíždějící z Libně vjel do postavené vlakové cesty osobnímu vlaku, který odjížděl z Masarykova nádraží. Oba vozy bezpečně včas zastavily. Událost se obešla bez zranění a škod. Provoz byl zastavený od 8:30, zhruba po 30 minutách se začalo jezdit s omezením a od 10:00 je obnoven plně,“ uvedla mluvčí SŽ Nela Friebová.

Obdobná situace nastala na Masarykově nádraží 10. května, tehdy podle Drápala nedovoleně vyjel vlak z Masarykova nádraží na Kralupy nad Vltavou a na nádraží přijížděl vlak z Roudnice nad Labem, vlaky zastavily čtyři metry od sebe.