Ostrava vyhlíží The Killers. Odkládaný koncert Twenty One Pilots měl i českou linku

Druhým dnem ve čtvrtek v Ostravě pokračuje hudební festival Colours of Ostrava. Na programu je jedna z hlavních hvězd letošního ročníku, americká rocková kapela The Killers. Středeční večer patřil dlouho odkládanému koncertu Twenty One Pilots. Festival pokračuje až do soboty.

Koncerty kapely The Killers, která dosud prodala přes 28 milionů alb, vyprodávají stadiony a festivaly po celém světě. Na hlavní stage má hrát od 22:30. Předtím se návštěvníkům představí i skotská rocková kapela Franz Ferdinand či indonéská metalová skupina Voice of Baceprot.

Ve středu tisíce návštěvníků sledovaly koncert americké kapely Twenty One Pilots. Koncert měl i českou linku. V akustické verzi na trumpetu zazněla i píseň Co jste hasiči. Krátce před tím se zpěvák Tyler Robert Joseph svěřil, že jeden z jeho předků, který se narodil před 205 lety, pocházel z Čech. Kapelu kromě něj tvoří bubeník Josh Dun.

Koncert kapely Twenty One Pilots pořadatelé oznámili už v zimě roku 2019. Původně jej totiž plánovali na ročník 2020. Ten se ale vinou epidemie koronaviru nekonal, stejně tak i ten v roce 2021. Kapelu se ale organizátorům podařilo přesunout na letošní rok.

Skupina nese název podle tragického příběhu z dramatu Arthura Millera All My Sons, kdy lidskou vinou zahynulo jednadvacet pilotů.

Na stavbu bylo jen šest dní

Festival se vrátil po covidové odmlce. „Myslím, že všichni máme pocit, že ty dva roky vůbec nebyly, ale jsme zpátky a jsme šťastni, že můžeme zase lidem přinést zážitky,“ sdělila ve vysílání ČT24 ředitelka festivalu Zlata Holušová. Přípravy byly podle ní daleko těžší než jindy, jen na stavbu prý měli organizátoři pouhých šest dní, také se extrémně zvýšily všechny náklady.

„Pro nás to byl návrat k původním Colours, které známe před obdobím covidu, ale nikdy jsme nestáli na hlavní stage, takže to byl ohromný zážitek,“ popisoval pro ČT24 zahájení principál novocirkusového souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák, který na něj přivezl show Runners, na níž se podílí i sedmnáct akrobatů z Ukrajiny ve věku 15 až 20 let. Po čtvrtečním vystoupení míří představení do Skotska na festival Fringe.