Opava přesunula volební místnosti dvanácti okrsků

Ze zatopených lokalit musel opavský magistrát přesunout volební místnosti celkem dvanácti okrsků. Volit se nedá ve čtyřech základních a jedné mateřské škole. Lidé ze sídliště Kateřinky a dalších oblastí budou v pátek a v sobotu ve druhém kole senátních voleb volit v budově Mendelova gymnázia. Obyvatelé Sadové ulice půjdou k volbám do Střediska volného času.

„Podobně jako minulý týden také tentokrát musel magistrát města Opavy pro realizaci volby nahradit některé po povodni nepoužitelné volební místnosti jinými prostory,“ řekl mluvčí města Roman Konečný.

Okrsky, které sídlily v budovách ZŠ Ilji Hurníka v Ochranově ulici, ZŠ Edvarda Beneše, ZŠ Šrámkova a ZŠ Ilji Hurníka Opava v Pekařské ulici, budou opět přesunuty do budovy Mendelova gymnázia. Volební místnost z MŠ Sedmikrásky v Sadové ulici se přesune do budovy Střediska volného času.

Do druhého kola v obvodu Opava postoupil primátor města Tomáš Navrátil (ANO). Utká se s dosavadním senátorem Herbertem Paverou (TOP 09). Navrátil získal v prvním kole 49,49 procenta hlasů, druhý Pavera 28,11 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 32,78 procenta voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů.

Zdroj: ČSÚ, ČT24