Dopravu mezi Novým Jičínem a Valašským Meziříčím budou až do konce léta komplikovat opravy

Události v regionech: Komplikace kvůli rekonstrukcím silnic v Novém Jičíně (zdroj: ČT24)

V Novém Jičíně začala oprava vytížené silnice, která je hlavním tahem ve směru na Valašské Meziříčí. Komunikace je aktuálně z poloviny uzavřená a řidiči musí využívat objízdné trasy. Práce budou trvat až do konce léta. Podobných míst, kde budou v letních měsících pracovat silničáři, je v Moravskoslezském kraji mnohem více. Komplikace se čekají například i v ulici Rudná v Ostravě.

Na hlavním tahu z Nového Jičína do Valašského Meziříčí se už od pondělí místo aut pohybují silničáři. Zatím stihli odfrézovat asfalt, nyní se věnují hlavně odstraňování sutí ze zálivů autobusových zastávek.

„Oprava silnice I/57 znamená rekonstrukci 8520 metrů čtverečních vozovky, součástí jsou i dvě autobusové zastávky z cementobetonového krytu. Mimo obnovení vozovkových vrstev provedeme sanace propadlých míst kolem kanalizačních šachet,“ popsal práce mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Ve směru do centra Nového Jičína bude silnice uzavřená do 9. června. Následně se uzavírka přesune do opačného směru. ŘSD bude úsek do Valašského Meziříčí opravovat do poloviny července.

Silnice I/57 je páteřní komunikací spojující Opavu, Fulnek na Novojičínsku, Nový Jičín, Valašské Meziříčí na Vsetínsku a Vsetín s ukončením na hranici se Slovenskem. Úsek mezi Valašským Meziříčím a Vsetínem, který vede údolím Vsetínské Bečvy, je nejvytíženější částí. V budoucnu má obě města propojit čtyřproudá silnice.

Letní práce omezí dopravu i v Ostravě

Komplikace čekají řidiče během léta i na dalších místech v regionu. „V následujících měsících jsou v plánu opravy zhruba na dalších dvaadvaceti místech. Jde hlavně o rekonstrukce mostů a úpravy povrchů,“ přiblížil Rýdl.

Omezená bude doprava například na Místecké ulici v ostravských Vítkovicích, kde bude ŘSD rekonstruovat most. Nejvíce trpělivosti však budou potřebovat řidiči jedoucí po ostravské ulici Rudná. Na trase jsou naplánovány hned čtyři opravy mostů a nájezdových ramp.