Doprava v centru Loun se má zklidnit, radnice přichystala změny

Události v regionech: Dopravní revoluce v Lounech (zdroj: ČT24)

Zásadní změnu v místní dopravě připravuje radnice v Lounech. Jde o zklidnění historického centra města, přes které si řidiči zatím běžně zkracují cestu. Nově tam bude jenom jednosměrný provoz.

Historickým centrem Loun projedou denně bezmála dva tisíce aut. Aktuálně mohou řidiči přijet i vyjet Žateckou branou. A právě to chce vedení města změnit. „Vjezd do centra by měl být přes Žateckou bránu, ale výjezd by měl být Hilbertovou ulicí. Smyslem je v centru dopravu zklidnit,“ nastiňuje místostarosta Loun Pavel Csonka (SOCDEM).

Místní obyvatelé oslovení štábem ČT ovšem nemají na plánovanou změnu jednotný názor. „Za mě je to nesmysl. Já mám ráda, když se to město dá prostě projet. Vím, že to chtějí udělat kvůli parkovacím místům, ale tady plocha na parkování je,“ uvedla řidička Kateřina Ortmanová.

„Já si myslím, že bychom to asi všichni uvítali, častokrát se ta ulice ucpává,“ oponuje další z oslovených Stanislav Popelka. Právě ve středu města totiž auta často parkovala podél silnice v obou směrech a často tak blokovala provoz. Mohly tak vznikat jakési „špunty“ v dopravě.

Změny v dopravě by měly v Lounech začít platit začátkem příštího roku.